fredag 7. oktober 2011

Eplemos med rosaskjær

Jeg har et gammelt epletre i hagen. Det leverer ikke mye, eplene er ikke noe særlig pene og det er hva man i gamle dager kalte matepler. Men det gjør nok så godt det kan, det stakkars treet. Det får ikke noe særlig til pleie av oss. Hvert år er det er like spennende, å se hvordan eplehøsten blir.

For noen uker siden kjøpte jeg meg en etterlengtet kjøkkenmaskin. Jeg hadde allerede en nesten ny en. Men jeg VILLE (=SKULLE) HA (!!!) en Ankarsrum Assistent Orginal (tidl. Electrolux Assistent Orginal), så jeg ordnet med et slags bytte..... Min kjøkkenmaskin mot en gammel som jeg kan ha på hytta. Og da trengte jeg plutselig en ny kjøkkenmaskin hjemme ;) Til saken hør at det også finnes et moseapparat til denne nye maskinen. Og hva passer da bedre enn å lage eplemos av mateplene fra hagen.

Det er en enkel match å lage eplemos med dette moseapparatet:
Skylle eplene.
Dele hvert eple i 4.
Koke dem litt møre med bittelite vann i bunn av en kjele.
Kjøre eplene i maskinen.
Koke opp moset
Tilsette litt sukker (200-300g/kg) og litt sitronsyre.

Ferdig :)
Men moset ble rosa!
Det var en strek i regningen.
Men jeg får ta det som et tegn...og tro at det er en slags hyllest til de tre kvinnelige prisvinnerne av Nobels Fredspris ;)
Men det vikigste med hele eplemoset er at det ble godt.

Jeg håper du får en fin helg :)6 kommentarer:

 1. Rosa er helt supert i oktober ... Hilsen hun som har kjøpt rosa sløyfe i dag

  SvarSlett
 2. Det är ju jättefina äpplen! Och viken bonus att få rosa mos, det ser ju godare ut. Kram från BigSis.

  SvarSlett
 3. Oktober-rosa! Høres veldig bra ut, syns jeg! God helg!

  SvarSlett
 4. Tror også eplemosen ble rosa som en hyllest. Uansett ser det delikat ut! PS: litt misunnelig for det epletreet, her oppi nord blir det bare kjøpeepler.

  SvarSlett
 5. Det er klart det ble rosa mos av røde epler! Har nettopp anskaffet meg maken maskin etter at den gamle takket for seg etter 40 års tjeneste! Skjønner at du bare måtte ha den!

  SvarSlett
 6. Dette har jeg gjort i mange år, men jeg koker ikke opp med sukker, kun fryser mosen ned i passe porsjoner. Når jeg tiner en porsjon, rører jeg i litt sukker, hvis jeg synes det trengs. Supert tilbehør til f eks cottage cheese med litt linfrø på! Kjempegodt, og så tror jeg det er sunt ....

  SvarSlett