mandag 16. juli 2012

En liten heklebrikke

Nå har jeg strevd fælt med å lage et diagram til den lille heklebrikken jeg skrev om i forrige innlegg Der kan du også se i detalj hvordan picotene hekles. Det startet som et lite eksperiment i Adobe Illustrator, som jeg prøver å lære meg. Jeg håper inderlig det er mulig å lese/tyde/forstå diagrammet. Og ikke missforstå meg, hvis det høres litt negativt ut, jeg har kost meg med å lage diagrammet.
Slik ser den ferdige brikken ut.
Jeg har brukt Gjestal heklegarn 12/4 (ikke mercerisert) og heklenål 1,75mm. Brikken måler 16 cm i diameter fra spiss til spiss. Den er altså ikke stor men jeg synes størrelsen er akkurat passe til det den er tenkt til. Her kan du laste ned diagrammet hvis du vil prøve deg på mitt eksperimentelle diagram.

Så over til noe annet. Nå har vottesesongen startet her hos meg. Ikke at jeg bruker votter, men jeg strikker votter. Votte- og sokkestrikking er supert sommerhåndarbeid. Nå strikker jeg et nytt par. Det er et mønster jeg laget i 2010 men som for flere av mønstrene mine har jeg ikke strikket opp modeller av dem ennå. Nå tenkte jeg jeg skulle ta for meg noen av mønstrene. Disse vottene her er Biancas Votter.
For en gang skyld strikker jeg vottene i babygarn. Vanligvis strikker jeg i 2-tråds vanlig ullgarn. Jeg hadde litt dårlig tid når jeg skulle finne frem garn til disse, så det ble det som lå fremme - altså Dale Babyull.  Jeg er overrasket over hvor bra det blir. Det blir mykt, jevnt og pent og det er forholdsvis elastisk. Bare positive erfaringer så langt.

Ellers driver jeg og gemalen på å planlegger litt ferie.
Bornholm står for tur om noen uker. Vi skal oppleve det fra sykkelsetet. Åh som jeg gleder meg!

6 kommentarer:

 1. Fine votter!!! Du strikker så utrolig pent og jevnt, hvordan greier du det? Jeg strikker som en gris og skulle gjerne ha forbedret meg litt...

  Bornholm er virkelig noe å glede seg til! Håper dere får fint vær. Vi var der i juli i fjor, regnet pøste ned, og vi så mange søkkvåte syklister. Så kryss fingrene for sol & sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du strikker vel ikke som en gris! Ikke for at jeg vet hvordan de strikker - men jeg kan forestille meg ;) Men uansett; takk for vennlige ord om strikkingen min. Jeg vet at det som funker for meg er å være veldig nøye med hvordan jeg holder trådene. De må ikke bytte plass. På disse vottene for eksempel er det den blågrå som ligger femst på fingeren(nærmest strikketøyet) hele tiden. Jeg ser med en gang hvis jeg har bommet på det. Ellers strikker jeg fast, det har kanskje litt å si det også.
   Og når det gjelder Bornholm så håper og tror jeg på godt vær. Litt regn tåler vi, men helst ikke bare regn og ikke hele uken. Men vi må være forberedt og ta det som det kommer.

   Slett
 2. Ser ut til å bli veldig fine votter, gleder meg til å se dem ferdige;)

  SvarSlett
 3. Å nå ble jeg så glad :-)) Heklebrikken ble VAKKER :-) Har jaktet lenge på noe lignende, men alle de fine har vært i så tykt garn. Denne skal jeg prøve meg på så fort toppen blir ferdig. Har vært litt stans i arbeidet, men er nå i gang igjen. Du vil nok ikke kjenne den igjen ;-) Vottene dine er alltid et vakkert syn:-) Riktig god ferie. Var der for mange år siden og har alltid hatt lyst til å reise tlbake. Gled dere, det er en flott øy. Håper det bare blir blå himmel og sol. God ferie til dere begge:-) klem

  SvarSlett
 4. Du er en engel! Skal straks printe den ut! Håper at den blir passe som tallerkendemere! Nydelige votter som alltid! Riktig god sykkelgerie, det er supert!

  SvarSlett
 5. Så vakre .. heklenåler er nå bestilt så de er klare til bruk når jeg kommer hjem. Skulle ikke forundre meg om jeg må jukseprøve i løpet av ferien. Ønsker dere fint vær på sykkeltur. Ikke glem å bade litt også da (mest ment til Gemalen :-))

  SvarSlett