fredag 7. september 2012

Atter en gang

Atter en gang...strikker jeg fra boken Dikt i masker av Solveig Hisdal. Det er den første strikkeboken jeg kjøpte meg etter at jeg flyttet til Norge. Og faktisk tror jeg det var den aller første strikkeboken jeg kjøpte i det hele tatt. Den er slitt, så for å spare på den har jeg kledd boken med plast ;) Og jeg kjøpte meg en på salg for litt siden for å ha som back-up hvis den første skulle bli slitt ut eller forsvinne på en mystisk måte. Skrekk og gru! Denne boken er jeg nemlig veldig glad i og kan ikke tenke meg å være foruten.

Jeg har bladd og bladd i boken. Og jeg har strikket og strikket fra boken. En modell som går igjen i forskjellige varianter 3 ganger i boken er en flott innsvinget modell som strikkes på tvers. Den har jeg strikket opp til flere ganger. Bomullstoppen har jeg strikket 3 ganger - ubleket, svart og blålilla (som i boken). Ulljakken har jeg striket i rustrød/terracotta. Det som står igjen er vel egentligen bare å strikke jakken i bomull (garnet ligger og venter i skapet hjemme).

I går måtte jeg finne meg et TV- og bilstrikketøy i full fart. Da ble det et nytt eksemplar av ulljakken, i en flott mørk blågrå farge som passer perfekt til bl.a. jeans.
Det går faktisk ganske raskt også.

Jakken strikker jeg i Hillesvåg Ask Hifa2 med pinner 3,5mm (jeg strikker fast så jeg har gått opp en halv størrelse på pinnene). Og jeg har byttet ut partiet med dobbel perlestrikk mellom de rillestrikkede partiene med et slags hullmønster, veldig enkelt sådant.

Ha en flott helg.

10 kommentarer:

 1. Hej.
  Jeg kender godt bogen, og har det på samme måde. Bogen er fuld af meget smukke billeder, man aldrig bliver træt af.
  Det lyder spændende med det hulmønster. Glæder mig til at følge arbejdet.
  Hilsen Pia

  SvarSlett
 2. Jeg har også bogen, og lige netop den jakke har jeg også strikket flere gange:-) Glæder mig til at se din.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, visst er den flott. Og jeg synes den er så enkel og rask å strikke.
   Nå skal jeg skyndte meg til bloggen din for å se om du har blogget noen av disse jakkene.

   Slett
 3. Så morsomt med en tidløs strikkebok. Og du verden så mye fint du lager;)

  SvarSlett
 4. Oppdaget den kreative bloggen din ikveld,og legger meg til som følger for her var det MASSE inspirasjon å hente!!! Gleder meg til å følge dine "prosjekter" videre!! Ha en fin helg! Mvh. Ruth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, så hyggelig at du fant veien hit og velkommen tilbake :)

   Slett
 5. ...jag har också den boken - kan inte vänta tills jag får se den IRL. (åtminstone på din blogg) Det blir förstås ett nytt konstverk...

  SvarSlett
 6. Det er en av bøkene jeg stadig vender tilbake til for å bla i, men må innrømme at jeg ennå ikke har strikket noe derfra. Men fargebruken er utrolig inspirerende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja fargebruken i boken er virkelig inspirerende.
   Jeg "samler" på brosjyrer fra Oleana også, kun for å se på fargekombinasjonene. Solveig Hisdal har jo en finger med i spillet der også ;)

   Slett