mandag 2. juni 2014

Lillefrøkens blondegenser

En søt liten blondemønstret genser til små frøkner. Strikket i bomull blir det en alle tiders sommergenser. Denne er strikket i PT Petunia. Jeg har brukt det mange ganger før og synes det er et fint og holdbart garn.
Jeg har valgt å hekle en skjellkant langs halskanten. Det er et lite sprund bak i nakken. I stedet for knapp bak i nakken har jeg sydd fast sløyfebånd.
Jeg synes det ble en flott detalj. Litt dramatisk kanskje? Men tøff og veldig stilig synes jeg.
Strikker man den i ull får man en fin pyntet og varm genser til kaldere dager. Nå skal jeg strikke en variant i Dale Lerke (ull/bomull) og jeg skriver mønster samtidig ;) 

12 kommentarer:

 1. Å så vakker! :) Synes det var litt gøyalt med båndet bak, liker det som ikke er så vanlig :)
  Mønster kommer ja? Men det er perfekt! :)
  Kos deg videre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :)
   Og koser meg det gjør jeg, det er skikkelig moro å strikke små barneplagg. Det går så raskt…

   Slett
  2. Ja det er virkelig moro :) Tenker denne blir strikka til barnebarnet mitt når mønsteret kommer :)
   Ha en fin uke :)

   Slett
 2. Ahhhh nydelig er bildet med genseren, blomster og gjerde. Hvilke farge :-)))
  Genseren er fantastisk - tusen takk :-) God natt - vi sier "schlaf schön".
  Klem fra Viola.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Viola. Schlaf schön til deg også :)

   Slett
 3. Det var en yndig liten genser! Har strikket vanter en gang i tiden med det mønsteret - fletter og havskum. Spennende med sløyfe i nakken - det er en detalj som små damer helt sikkert vil sette pris på.
  Fin spirea du har også! Her er den i ferd med å blomstre av, har inntrykk av at blomstringen er enda kortere enn vanlig i år.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anne :)
   Og takk for at du minnet meg på ordet yndig. Jeg har lenge lurt på hva man kan erstatte det svenske ordet ljuvlig med - yndig er en god kandidat.
   Spireaen er naboens så den kan jeg ikke ta på meg æren for. Men flott er den! Min søster på Hamar påstår at det er en "helt hysterisk blomstring" i år. Kanskje blomstringen er intens men kort?

   Slett
 4. Den ble aldeles nydelig. Delikat, egentlig! Den sløyfen gjorde seg flott! Denne kunne jeg likt å strikke til en liten frøken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Liv! Kanskje du vil teststrikke mønsteret for meg?

   Slett
 5. Lekker genser! Mønsteret gjorde seg absolutt, og så stilig det ble med den sløyfa!
  Lykke til videre!

  Klem

  SvarSlett
 6. Utrolig fin genser, og mye annet fint her på bloggen din :) Gleder meg til å se hva annet du strikker frem.

  SvarSlett
 7. Synes detaljen med silkebåndet var morsomt, for det var så uventet. Ville beholdt det. Nydelig sommerfarge og genser til en liten frøken. :)

  Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. :) Ang. spørsmålet ditt. Ja, jeg både laget ermene kortere i forhold til at jeg kunne ha klippet dem i cm kortere ved søm mot kjolen. Jeg laget dem mindre inn mot halsutringningen, da de ellers ville hatt en kant inn i følge mønsteret. Denne syntes jeg så rar ut. Og til sist, jeg smalnet ermene litt på toppen, fra ca halveis i ermet og ut. Jeg ser at det kanskje var litt i meste laget, men da kjolen er i lin vil de uansett vide seg litt ut ved bruk.

  SvarSlett