fredag 13. februar 2015

Litt adspredelse

Hvis det blir perioder med mye av den samme typen strikking, for eksempel to-farget mønsterstrikking, må jeg ha litt adspredelse. Jeg vil ikke risikere å bli lei ... Derfor har jeg nå tatt en liten (sikkert ikke veldig lang) pause fra to-fargede votter og kofter. De siste dagene har jeg derfor strikket på en genser; en genser jeg har hatt lyst å strikke lenge. Det er en Dessine-Moi Un Mouton (det betyr visst nok tegn meg en sau) designet av La Maison Rillilie.
Jeg strikker i litt forskjellige garner jeg har funnet frem fra garnlagrets mørke dyp. De har til felles at de er deilige og tynne garner. Her er det brukt; Geilsk Tynd uld, Isager Strik Tvinni Tweed (2), Isager Strik Højlandsgarn. Jeg er over halvveis på bolen og nå veier herligheten ikke mer enn 80 gram. Dette blir en lett og fin genser som jeg gleder meg til å få ta i bruk.

Og så har jeg lyst å vise frem et par sokker jeg har strikket etter det seneste sokkemønsteret mitt: Josefines sokker.
Disse er strikket i Hillesvågs Fjord Sokkegarn 2. Det er et et mellomtykt sokkegarn (250 m/100 g) og det er ganske "ullete". Det er litt tråere å strikke av enn f.eks. DSA Sterk og PT5 Sport, men jeg synes det blir veldig flotte sokker. De virker så solide.

Jeg har faktisk også strikket en lue den siste uken. Den ble strikket i et enkelt blondemønster med Norsk Pelsullgarn, også fra Hillesvåg ullvsrefabrikk, på pinner 3,5 mm. Den må jeg vise frem en annen gang, når den er fotografert. Men jeg kan fortelle at den allerede er en favoritt.

Og tenk - det er fredag og helg igjen! Om noen få strakser skal jeg finne frem noen helt andre pinner: spisepinner. Her i huset er ofte Sushi selveste fredagskosen ;-)

Ha en fin helg!

4 kommentarer:

 1. Sånn er det hos oss også, alltid sushi på fredagene :D
  God helg og kos deg med både spisepinner og strikkepinner.

  SvarSlett
 2. Nydelig genser i fine farger! Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
 3. Nydelige farger i stripeprosjektet ditt! Fin effekt i mønsteret også :) Det er fler enn deg som gleder seg til å se den ferdig! God helg!

  SvarSlett
 4. Jeg er veldig fornøyd med min Dessine-moi un mouton, veldig enkelt og effektfullt med stripene i en slags perlestrikk. Gleder meg til å se den ferdig :-)

  SvarSlett