onsdag 14. oktober 2015

14. oktober er selveste vottedagen!

I dag er det vinterdag i følge primstaven. Dagen i dag snur man staven til vintersiden og dagens symbol er en vintervott. Altså er det vottedagen i dag!
Jeg, sammen med en herlig gjeng som teller 8 damer, er Vottelauget. For et år siden ga vi ut vår første e-bok og ved årskiftet ga vi ut e-bok nummer 2. Du kan lese mer om det i dagens innlegg på bloggen Eventyrlige votter. I dag feirer vi både 1-års jubileum og vottedagen og gir ut en gratis votteoppskrift på vottene "Vottevotter" til medlemmene i facebook gruppen Vottelauget og eventyrvottene. Er du ikke medlem der er du hjertelig velkommen til å bli det.
Som du kan se er det en vott med votter på. Jeg "prøvesyklet" vottene i helgen med stort hell. Dette er et par votter jeg kommer til  bli glad i tror jeg. 
Oppskriften vil være tilgjengelig som gratis nedlastbar pdf-fil i facebookgruppen vår Vottelauget og eventyrvottene frem til jul. Etter jul vil den være til salgs på ravelry.

3 kommentarer:

 1. Hei!
  Tusen takk for et flott vottemønster - det måtte jeg bare prøve. :-)
  Men jeg er en noe uerfaren vottestrikker og nå lurer jeg på om jeg har lest mønsteret feil.
  For tommel - jeg forsto mønsteret slik at jeg skal strikke 11 masker med en annen tråd - sette maskene tilbake på venstre pinne og fortsette med mønsteret - ERGO det blir ikke hull I selve votten (men at det er her jeg skal ta opp masker og fjerne ekstratråden når selve "kroppen" er ferdig. Er dette riktig??? (De få vottene jeg har strikket før, har jeg satt masker på tråd og så lagt opp tilsvarende masker på nytt - ERGO det blir hull hvor tommelen senere skal komme.
  Litt vanskelig å skulle forklare "problemet" mitt, håper det likevel blir forståelig - og på forhånd takk for svar :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Thorunn! Du har skjønt det helt riktig :-) Dette er bare en annen måte å gjøre det på. Men du kan like gjerne gjøre det på den måten du har gjort det før. Altså sette de 11 maskene på en tråd og legge opp 11 nye masker. Hvis du velger å gjøre det, er det fint å legge opp de nye maskene med den fargen som er på tilsvarende rute i diagrammet.
   I grunnen liker jeg selv «din» metode best fordi det er lettere å prøve votten på underveis.
   Det fine med strikking er at det finnes mange måter å gjøre de forskjellige tingene på, og man velger seg ut sine favorittmetoder. Vi som skriver mønstre får ofte et dilemma fordi vi må velge oss en av metodene. Og hvilken skal man velge: den man liker best selv, eller den man tror andre liker/mestrer best?
   Lykke til videre med vottene dine :-)

   Slett
 2. Tusen takk for kjapt og godt svar!
  Da vet jeg at jeg har lest mønsteret rett - og det er jo moro å gjøre ting på en ny måte, så da blir det din fremgangsmåte jeg går for :-)
  Er vel det som har vært lærdommen min de siste årene etter at jeg ble kjent med den digitale strikkeverdenen, at det finnes så utrolig mange fremgangsmåter på ting jeg trodde hadde en fasit dvs slik jeg gjorde det ;-)
  Takk igjen for morsomt mønster :-)

  SvarSlett