mandag 6. februar 2012

Raggsokken som ville pynte seg


Jeg har som sagt fått litt dilla på pyntesokker. Nå har jeg satt i gang et par med helt vanlig god gammeldags raggegarn. Dette blir en svært økonomisk pyntesokk. Prisen blir rundt kr 30,- for et par.
Jeg har brukt pinner 3mm og den samme roseborden som jeg viste i forrige innlegg, men lagt opp bare 60 m siden garnet er relativt kraftig. Etter pynteborden har jeg minsket til 48 masker.
På hælen har jeg strikket inn en litt større rose.
Og så må jeg ikke glemme å si at jeg har heklet en skjellkant ytterst på vrangborden. Det er 5 staver i hvert skjell med en fastmaske mellom. Det er totalt 10 skjell rundt kanten. Det er helt utrolig hva lite som skal til for at et vanlig litt traust raggegarn skal gjøre litt mer av seg.
Jeg har tidligere erfart at det kan være ganske stritt og og hardt å strikke med noen forskjellige raggegarner. Man kan til og med få gnagsår på pekefingeren, der hvor garnet løper over når man strikker. Nå strikker jeg med Sandnes Labbegarn og det er faktisk ikke så værst synes jeg. Men det kan selvfølgelig ikke måle seg med f.eks. Sterk fra DSA når det gjelder hvor deilig det er å strikke med. Og jeg synes det er litt artig å vise at det faktisk blir fint også med rimelige garnalternativer.....og det blir nok svært, svært slitesterkt.
Har du lyst å prøve? Her kommer rosene rekende på ei fjøl ;) Klikk på bildene får å se dem i større format.
Nb! Rosen er opp-ned i diagrammet. Den skal strikkes slik
for at den skal komme riktig vei når du har sokken på deg.

Hvis du strikker sokkene vil jeg gjerne se dem ;) Det er så morsomt å se forskjellige varianter.

7 kommentarer:

 1. Så fine sokker alle du har strikket og jeg må hive meg rundt å få ferdig et par votter før jeg kan begynne.

  Ønsker deg en fin strikkende dag

  SvarSlett
 2. De sokkene ble jo helt nydelige da. ikke mye som skal til egentlig;(

  SvarSlett
 3. Så vackra! Och tack för tips om Knitbird, nu har jag inhandlat programmet. Lite enklare än med Excel kommer det nog att bli:))
  Och festligt att det är producerat på Island.

  SvarSlett
 4. Nå har du sannelig fått med til å legge opp til et par sokker, Wenche!!

  SvarSlett
 5. Forelsket meg virkelig i de sokkene, og har nå strikket to par. Vil du se dem kan du gå til bloggen min. Tusen takk for et nydelig mønster! :)

  Hilsen Mien

  SvarSlett