lørdag 7. juli 2012

Om det å prøve noe nytt

Det er gøy med nye ting. Nå er det flere nye ting på gang her!

Kvelden i går og dagen i dag har jeg brukt bl.a. på å lære meg å strikke sokker på strikkemaskin. Det er noe jeg har ønsket å prøve lenge, men det har liksom ikke vært riktig tid for det noen gang. Men nå har jeg fått et oppdrag hvor det kan være kjekt å kunne nettopp dette.
Første par ut er et par sokker til kjære maken.
Det er helt klart rom for forbedringer, men det er mye bra her også. Blant annet så har jeg latt det løpe med en tråd sytråd (polyester) i hælen som forsterkning. Det var meningen å gjøre det på tåen også men det glemte jeg helt i iveren. Det med sytråd som forsterkning er noe som er ganske lurt når man strikker for hånd også. Det er jo lettere å finne sytråd i egnet farge enn forsterkningsgarn, som dessverre ikke finnes i mange farger. Tåfellingen skal jeg lage annerledes neste gang. Jeg vil ha den litt "rundere". Og så skal jeg prøve å etterligne en håndstrikket hæl.

Maten i dag er også noe som er nytt for meg. Noe jeg har hatt lyst å prøve i mange år - nemlig:
Artisjokker! Nam, nam! Lettlaget og alt. Skikkelig kveldssnadder ;)

Og så er det kanskje noen av dere som her lagt merke til den nye "header'n" på bloggen min? Jeg prøver meg på litt grafisk design. Jeg er veldig amatør. Men "alla är barn i början", ikke sant. Vi får se hvor det bærer hen....

Jeg mener alle har godt av å bryne seg på nye ting en gang iblant. Det er det med prøving og feiling og mestring :) Det er ikke alltid mestringsgraden tilsvarer forventningene men det er uansett en erfaring å ta med seg videre.

Ha en fin lørdags kveld.

9 kommentarer:

 1. Ikke visste jeg at man kunne strikke sokker på maskin!!! Så smart! Det går sikkert mye raskere.
  Nyt siste rest av helga. Klem =D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo visst går det raskere, men de blir betraklig mye kjedeligere enn håndstrikkede sokker. Hvis man ikke strikker noe fint mønster på skaftet da.
   Men uansett så er det veldig greit til vanlige brukssokker. Spesielt når man har sånn ca et tonn sokkegarn liggende i skapene hjemme ;)

   Slett
  2. Og forresten - et viktig poeng: mannen min har størrelse 45-46 på føttene sine! Da er det jo utrolig deilig å slippe strikke for hånd på pinner 2,5 mm ;)

   Slett
 2. Hei!
  Så spennende å strikke sokker på strikkemaskin da, og takk for tipset om forsterkning i form av en sytråd - det har jeg aldri hørt om før! I Danmark synes jeg de har veldig mange strikkegarn spesielt beregnet på sokker - kanskje det har noe med tradisjone med tresko å gjøre?!!

  Ha en fin søndag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig glad i garnet Arwetta Classic, som er danskt, til sokker ;) Det kjøper jeg hos 123knit.com. Der er det god service og billig porto.

   Slett
 3. Fine sokker ! Bruker du en-sengs maskin eller med rib.?

  SvarSlett
 4. Jeg bruker en finstrikker med vrangbordapparat. Det er så greit å kunne strikke rundt. Dvs., vrangborden må jo syes sammen etterpå. Men resten av sokken er rundstrikket.
  Jeg har brukt denne oppskriften til disse sokkene.

  SvarSlett
 5. Og neste gang du skal prøve noe nytt kan du koke artisjokkene i trykkokeren din, det er den veldig bra til! Jeg har ikke gjort det selv ennå, men har spist trykkokt artisjokk --- nam :) Tror sannelig det må testes snart.

  E :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så genialt! Det skal jeg prøve neste gang vi skal spise artisjokker. Takk for tipset :)

   Slett