onsdag 4. februar 2009

Prosentregning

Denne jakken er strikket etter Elizabeth Zimmermann's Prosent System. Den er strikket fra toppen og ned (top-down). Jeg slapp fra det helt uten montering. Hurra!!!
Garnet har jeg hatt liggende i årevis. Underveis i strikkingen var jeg bekymret for at jeg ikke hadde nok garn til lange ermer. Jeg hadde egentlig innfunnet meg med å lage dem 3/4-lange. Men utrolig nok ... miraklenes tid er ikke forbi .... hadde jeg mer enn nok garn. Det viste seg at jeg ikke trengte mer enn 9 nøster. Vel ble armene litt smale, men ikke verre enn at det kan virke som det er ment slik ;o)
Jeg mått lete leeenge etter knappene jeg hadde kjøpt inn. Etter noen timer gikk jeg gjennom kurven hvor jeg mente jeg måtte ha lagt dem igjen ... og som jeg så i aller først og ytterligere et par ganger under letingen ... og der lå de gitt! Det er noe mystisk med ting som forsvinner. De er som regel alltid der man ser først. Hmmm!

Mønster: Egenkomponert
Garn: Superwash (Gjestal) 9 nøster
Pinner: 3.75 mm og 4 mm

3 kommentarer:

 1. Hei! Du lager så mye fint!! Denne jakken likte jeg spesielt godt - flott fasong! Hva med å lage en oppskrift ut av den? Jeg kunne godt tenke meg å strikke den!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for hyggelig kommentar :o)
  Når jeg startet på denne jakken skrev jeg ned det jeg gjorde underveis fordi jeg tenkte lage et mønster. Det vil si,hvis jeg ble fornøyd med resultatet da... Men jeg har ikke renskrevet det ennå. Det kan tenkes at det dukker opp et mønster etterhvert, men for tiden er jeg litt for opptatt for å kunne "love meg bort". Jeg kan gi deg et lite hint hvis og/eller når det eventuelt foreligger et mønster ;o)

  SvarSlett
 3. Supert - takk!!! Fine kluter forresten, på Valentinsdagen, heldige jenter du har!

  SvarSlett