tirsdag 30. august 2011

Tyttebær

I dag er det 30 august. Bare en dag igjen av den siste av sommermånedene :(
I år har jeg egentlig aldri kommet i skikkelig sommermodus. Jo kanskje litt, men det var allerde i påsken da vi hadde nydelig vær. Det er ikke denne sommeren jeg kommer å huske for spesielt godt vær, for å si det slik.

Og nå kommer høsten! Jeg er glad i alle årstidene, også høsten. Tenk på alle vakre farger og den klare fine luften vi har da.

Jeg blir alltid rammet av voldsom strikkekløe når sommeren er på hell og vi nærmer oss september. Kanskje det er en nedarvet innstinkt fra forne tider...det å forberede seg på vinter og kulde....med strikkepinner og ullgarn ;)
Høsten er også tyttebærtid. Jeg har laget et nytt vottemønster som jeg nettopp har kalt Tyttebærvotter. De røde rundingene minner meg om røde, runde, deilige tyttebær og inni midten av en krans av tyttebær kan man så vidt skymte en bærrenser, du vet det gitteret man buker til å rense bærene på :)
Disse vottene er strikket i Rauma 3tr Strikkegarn på pinner nr. 3 mm. Det er det første mønsteret til damevott som jeg har er laget for litt tykkere garn. Mønsteret er relativt ukomplisert, så det er faktisk en mulighet for å memorere det ;) og da er de ganske raske å strikke. 
Jeg brukte et nøste av hver farge. Jeg var heldig fordi jeg satt igjen med ca 15 cm av det røde garnet da jeg var ferdig med vott nr 2! Og jeg hadde bare et rødt nøste! I mønsteret har jeg derfor skrevet at man trenger 2 nøster rødt. Det er bedre å ha enn å mangle, ikke sant?
Mønsteret kan kjøpes her.

7 kommentarer:

 1. Enda et par flotte votter! Det blir nok litt vottestrikk her i huset snart også :-)

  SvarSlett
 2. Nydelige votter, du er superflink!

  SvarSlett
 3. Jättefint mönster. Jag återkommer garanterat senare i höst för mönsterköp och vantstickning!

  SvarSlett
 4. Nydelige votter! Morsom "vrangbord" og morsomt med de røde og hvite stripene/ rillene.

  SvarSlett
 5. Jeg syntes tyttebær vottene var veldig flåtte! Lekre farver. Jeg
  har strikket med Strikkegarn ogso,
  med noen ganger bruker jeg Finullgarn. Jeg practisere på norsk
  med min norsk lærer Jorun fra Oslo.
  Hilse fra Oregon, Cindy

  SvarSlett
 6. Det er så koselig å lese kommentarene deres :)
  Og til deg Cindy: Så flink du er blitt i norsk! Jeg gleder meg til å følge utviklingen din.

  SvarSlett