fredag 14. september 2012

Ny bok

I går ettermiddag da jeg kom hjem lå det en ny bok i postkassen. Juhuuuu!

Det er en bok jeg har ventet lenge på: Maskor och medeltid av Anna-Karin Lundberg.
Du kan lese mer om hennes bokprosjekt her.
Som du kanskje kan forstå av bildet hadde jeg litt problemer med å konsentrere meg om Aftenposten ved frokostbordet i dag morges ;)
Kajsa (Anna-Karin (Kajsa) Lundberg) har latt seg inspirere av malerier i svenske kirker fra middelalderen.
Modellene i boken er enkle og tidløse.
Fargekombinasjonene er spennende.
Du finner annerledes og flotte mønstringer.
Nydelig! Denne vil/skal jag strikke.
Disse mønsterbordene tror jeg er veldig morsomme å strikke.
Denne er jo bare vakker!
Jeg kjøpte boken fra adlibris.com. Jeg synes den er verdt hver eneste krone. Og det var ikke snakk om så mange kroner heller. Den koster 164 kroner, det er jo mindre enn noen av strikkemagasinene du får kjøpt hos Narvesen.

Ha en flott dag - med eller uten strikkeinspirasjon.

9 kommentarer:

 1. Hei!
  Det er nesten så jeg blir strikkesugen. Nydelige jakker!!

  Morilua

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan se i min når du kommer hjem igjen ;)

   Slett
 2. Hej! Den boken tittade jag på hos Adlibris här om dagen. Underbar bok.

  SvarSlett
 3. vojne, nu måste jag köpa den också! Den fanns till försäljning på Nordiska museets hantverksutställning, men tog ju slut snabbt...

  SvarSlett
 4. Billig, billig for en så flott bok. Den går rett i ønskelisten.

  SvarSlett
 5. Oi, dette ser spennede ut! Denne må sjekkes ut!!

  SvarSlett
 6. Denne gled rett ned i postkassa mi her om dagen også, virkelig en bok jeg hadde sett i mot. Jeg veit ikke riktig om jeg skal blogge om at jeg er litt skuffa, eller bare la det gli forbi? Vi trenger sånne bøker, og boka i seg sjøl er jo en skattekiste; tenk alt som kan brukes i forskjellige sammenheng her?!
  Men modellene i boka er - i mine øyne - både kjedelige og gammeldagse, det er som om Ravelry eller utenomverden ikke eksisterer. Jeg ser ikke at jeg kommer til å strikke noen av modellene, jeg?
  Og sett mange år framover så kan det være en fordel, det kan sies at hun har beholdt noe unikt og tradisjonelt og ikke lefla med nåtida eller andre strømninger. Man veit aldri hva man vil mene om 10 år ... Litt skuffa ... men en vakker bok jeg er glad jeg kjøpte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir inspirert av historiene, bildene, fargene og mønstringene i boken. Jeg blir nok litt sjarmert av at det er en svensk bok også, hihi....
   Jeg er enig i at alle modellene ikke er like spennende. Men flere av dem er fine synes jeg. Alle kan jo ikke like det samme heller - heldigvis - da hadde det vært kjedelig da ;)

   Slett
 7. Trevligt att läsa vad du tycker. Anna-Karin har jobbat mycket med mönstrena. Man får tycka vad man vill om modellerna men de är tidlösa och sen kan man ju ändra så man får det som man vill. Jag har ändrat på den blå koftan och är mycket nöjd.

  SvarSlett