fredag 23. november 2012

Guttegreier og litt sokkestrikking

Guttegreie #1:

Tidlig i høst begynte jeg å strikke på et par votter til kjære mannen. De har vært "nesten ferdig" lenge. Det har bare manglet en liten tommel. Men akk så lang tid det kan ta!
Jeg fant vottene frem fra dypet av garnkurven for ca to uker siden og skulle til å strikke det aller siste på dem. Men gjett om jeg ble demotivert da jeg fant ut at jeg hadde strikket inn, ikke bare én men flere, feil i tommelkilen! Jeg gravde dem straks langt ned i kurven igjen :(
I går kveld mannet jeg meg opp for å ordne opp i feilen(e) og strikke den siste tommelen.
Nå er jeg ferdig og jeg ble strålende fornøyd. Det er mottakeren også. Vottene er strikket med Rauma 3-tråds strikkegarn på pinner 2,75mm. Oppskriften er laget spesielt for ham <3>

Guttegreie #2:

Jeg har også strikket lue og hals til samme mottaker som ovenfor. Det er strikket i Drops Nepal på pinner 5mm. Nepal er et deilig garn å ha på og et nydelig garn å strikke med.
Blått er en trygg farge å velge til gemalen. Luen er strikket etter en lueoppskrift fra Drops Design.

Halsen er strikket etter innfallsmetoden. Slik gjorde jeg det: Jeg la opp like mange masker som til luen. Strikket samme mønster som i luen i ca 20 cm. Så snudde jeg på hele herligheten og strikket noen omganger vrangbord [2r, 2vr] for så å strikke mønster igjen. Når arbeidet målte ca 25 cm, delte jeg arbeidet i to og strikket frem- & bakstykke hver for seg i 20 omg. Så strikket jeg forkortede omg (snudde før 8 m) i 4 omg. Etter det strikket jeg 2 omg mønster og 5 omg rettstrikk (riller). Jeg felte av fra vrangen.

Og litt sokkestrikking:

Her forleden dag hadde jeg syklubb her hjemme hos meg. Det er koselige greier det :)
En av venninnnene mine i syklubben har i det siste strikket flere par av noen riktig så flotte sokker. Jeg har tenkt på dem mange ganger etter jeg så hennes. Nå kunne jeg ikke dy meg lengre. 
Frem med garn!
Frem med pinner!
Legg opp masker!
Og så er jeg igang med et nytt strikketøy gitt ;)
Hurra!
Garnet er en av få ting jeg kjøpte på sykelferien vi hadde på Bornholm i sommer. Det er ikke noe fancypancy greier - rett og slett helt vanlig dansk tynt sokkegarn kjøpt for noen få riksdaler hos Dagli' Brugsen (matvarebutikk i Danmark for de som ikke kjenner til det). Men danskene er flinke med sine sokkegarner synes jeg. Fargen på dette garnet er superfin; litt lys dongeriblå. Her bruker jeg enda en oppskrift fra Drops Design. Siden garnet er en anelse tykkere enn det oppskriften er skrevet for har jag lagt opp til minste størrelsen og jeg bruker pinner nr 2,75mm.

Ha en trivelig helg!

2 kommentarer:

  1. Jisses så mycket vackert på en gång. Man blir alldeles svettig...Trevlig helg på dig också:))

    SvarSlett
  2. Veldig fine votter du har strikket!
    Og fint lue og hals-sett også.
    Hilsen Fredrikke :O)

    SvarSlett