fredag 26. april 2013

Odas jakke

 Denne jakken fra TV-serien «Hjem» er virkelig fin og fargene er jo helt nydelige.
Det er nesten den samme jakken som Nordkappkoften men den er litt annerledes ved de nederste bordene

Moren min hadde funnet mønster i Norsk Ukeblad som jeg fikk i dag. Hun skjønte med en gang at jeg ville like den ;)

Når jeg hadde fått mønsteret og satt og så på fargene og tenkte garnalternativer (jeg ville ikke strikke den i Smart) kom jeg på en sak. Jeg husket helt plutselig at jeg hadde litt gult og brunt Rauma 3tr Strikkegarn liggende. Jeg kjøpte garnet superbillig på Rauma Ullvarefabrikk på Veblungsnes for noen år siden da jeg og kjære maken var på bilferie på Nordvestlandet. Jeg løp opp til syrommet og rev ut noen esker fra et av garnskapene mine. Og hva fant jeg? Jo deilig ullgarn i akkurat de to fargene som jeg ville ha som hovedfarger! Dessuten var det mer enn nok og jeg manglet bare to nøster rødt og et nøste gråblått for å kunne strikke denne fine jakken.
Siden jeg har fri på fredager og det var fint vær bestemte jeg meg for å ta en spasertur til Sandvika og foreta et aldri så lite garninnkjøp - nemlig de tre nøstene jeg trengte.
Jeg var litt usikker på rødfargen men jeg endte opp med fin og mild korallrød. Det blir fint sammen med de andre fargene. Jeg håper det blir akkurat det litt gammeldagse preget jeg ønsker.

Jeg strikker på en sommerjakke som jeg bl.a. skrev om i forrige innlegg og den må jeg jo selvfølgelig strikke ferdig. Den blir veldig fin ;) Men for å være helt ærlig egner det seg ikke som TV-strikking så jeg tror jammen jeg skal tjuvstarte litt på denne og ha vrangborden som kveldens TV-strikking. Oi, oi jeg kan nesten ikke vente.

Jag ønsker deg en fin helg.

11 kommentarer:

 1. Den kommer til å bli kjempefin! Nydelige farger!
  Dette mønsteret må jeg få fatt i - takk for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mønsteret til Nordkappkoften finnes som gratis nedlasting på Sandnes Garn sine nettsider. Ta en titt her: http://www.sandnesgarn.no/gratisoppskrifter/gamle-oppskrifter/304fea6a-0aa1-44d0-bfc8-ae39d33fa16a
   Du finner mange andre fine mønstre der også :)

   Slett
 2. Hei! Jeg jobbet som sminkør på Hjem, og tok masse bilder av jakken til Oda. Tenkte å prøve og rekonstruere. Men så dukket plutselig link til jakken opp på FB siden til Hjem, og nå også i norsk ukeblad. På FB pågikk det en morsom debatt om de forskjellige strikkeplaggene som ble brukt i serien. Lykke til med jakka !! God helg! Anne Kari :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke sett TV-serien selv men nå tror jeg jammen jeg må prøve å få sett den så jeg får se de andre strikkeplaggene også ;)

   Slett
 3. Flott jakke i nydelige farger!
  Gleder meg til å se den ferdig.

  SvarSlett
 4. Nydeleg jakke, og lekre fargar :)

  SvarSlett
 5. Kjempe fine jakke. Kunne også ha tenkt meg strikke den, men har mange strikke prosjekt på gang. Lykke til med jakka. klem

  SvarSlett
 6. Fargene du har valgt er nydelige. Dette kommer til å bli kjempefint. Artig å kunne ta i bruk de gamle mønstrene på en sånn måte.

  SvarSlett
 7. Spennende fargesammensetninger du har valgt for ditt neste prosjekt. Likte veldig godt den røde og gule sammen, og det blå som duser det hele ned. Gøy med slike prosjekter. :)

  SvarSlett
 8. Takk for koselig kommentar angående "saue-putene".
  Garnet jeg har brukt er Cortina soft.
  Ha en fin tirsdag.

  SvarSlett
 9. Hei. Den jakken er så fin. Skulle gjerne ha strikket den til min datter, men helt umulig å finne mønsteret som stod i ukebladet.

  SvarSlett