søndag 12. mai 2013

Det nærmer seg...

Koften jeg strikker på nærmer seg ferdigstillelse.
Nå gjenstår kun en knappekant (den med knapphull), selve monteringen, festing av diverse tråder og å sy i knapper.
Og så noe helt annet. I går da jeg var en rask tur i kjelleren fant jeg til min store ... hehe ... overraskelse ... en kurv med strikketøy i vaskerommet. Kurven kom på «avveier» og havnet i vaskerommet under en «panikk-opprydding» før vi skulle ha gjester i nyttårshelgen. Jeg ryddet nemlig opp i kjellerstuen i hui og hast for å gjøre plass til overnattingsgjester. Kurven har i tillegg til å ha vært i vaskerommet noen måneder også befunnet seg i kjellerstuen i hvertfall 2 år før det igjen. I kurven lå det:

 • 4 flotte helt ferdige heklede vaskekluter. 
 • En nesten ferdig lue til mannen. Han mistet en lue jeg strikket til ham for flere år siden. Den luen var han veldig glad i og kledde godt at jeg bestemte meg for å strikke en ny til ham. Det mangler ca 7-8 omganger på den før den er ferdig.
 • Et nesten ferdig Færøysjal. 
 • Det var også flere fine nøster med sokkegarn.
Jeg mener å huske at dette var en kurv jeg har dratt med frem og tilbake til hytten. Og nå var den altså glemt. I hvert fall nesten glemt. Jeg har nok lurt litt på hvor det sjalet hadde tatt veien, men jeg var ganske sikker på at det lå i en pose oppe på syrommet.
Sånn kan det gå når man har mange prosjekter på gang samtidig. Det er jo et luksusproblem så jeg lar meg ikke knekke av den grunn.
Nå skal jeg skifte til arbeidstøy og gå ut fordi nå venter den hydrauliske vedkløyver'n på meg. Det er grått vær men så lenge det er oppholdsvær kan man vel ikke skylde på at det er for dårlig vær for å være ute og at det er like lurt å bli inne å pussle med håndarbeid? Jeg må nemlig skyndte meg å hekle ferdig en ugle-sutteklut til frisøren min som snart skal få baby. Jeg har time der i morgen ettermiddag og da tenkte jeg ha den med til henne. Den er så morsom å hekle :) Jeg skal vise den og en annen (pippi-sutteklut) jeg har heklet så snart jeg er ferdig med den.

25 kommentarer:

 1. Heisann
  Jakken din ser virkelig flott ut. Jeg ser du strikker tett og jevnt, og da kommer mønsteret så flott frem også. hepp, hepp....den er snart ferdig.
  Oysann, så morsomt å finne en slik kurv, som du hadde glemt, da! Med både ferdige og nesten ferdige prosjekter i. Jeg tror jeg har noe lignende på loftet, kremt. Men først må jeg nok ta meg av alle UFOene som ligger rundt omkring. Og selvfølgelig strikke videre på alt det andre jeg har begynt på i uken som var......
  Ha en fin søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Som jeg sa Sylvia, det å ha flere pågående prosjekter er jo bare å se på som et deilig luksusproblem ;)

   Slett
 2. Utrolig vakker kofte med nydelig farvesammensetning :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk ;) Hyggelig å høre fra deg igjen Lise.

   Slett
 3. Så fine farger i denne kofta. Den blir lekker!

  SvarSlett
 4. Så flott kofte. Og jeg liker veldig godt den fine knappestolpen. Er det perlestrikk og litt annet på kanten??
  Og så gøy med sånne overraskelser i kurver!!! Sjalet ser lekkert ut!!!! Kos deg i vårværet (eller hva man skal kalle det...).

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanten er i perlestrikk. Det andre du ser er belegget som skal sys over sårknten som blir ved oppklippingen.

   Slett
 5. HEI! Koften din blir kjempefin!! Bra du fant kurven du hadde "ryddet" bort! Jeg kunne klart å gjort akkurat det samme.......AnneK:-)

  SvarSlett
 6. Bra jobba - syns ikke det er lenge siden du begynte, jeg. Den blir kjempefin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne jakken er faktisk veldig grei å rask å strikke. Unntatt for noen omganger hvor man strikker med alle fire farger ;)

   Slett
 7. uj, uj, uj, den är så vacker så man blir tårögd! Har du förresten något bra tips på var man hittar fina tennknappar, gärn i stil med de du har på koftan? Köper du på nätet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Eva, du skriver alltid så trevliga kommentarer!
   De här knapparna har jag köpt här: http://www.pinnsvindesign.no/shop/tinn-338c1.html

   Slett
 8. Du strikker da utrolig pent og jevnt og alle detaljer er nydelig utført. Flott å se hvordan fargene følger jevnt på hverandre i mønsterstrikken. Jeg strikker vottene dine i Projo vottealong, og er imponert over de gode beskrivelsene. Hvordan holder du garnet når du strikker mønster? Kast eller "plukk"?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig melding Turid. Jeg "plukker" i stort sett. Men hvis det er flere farger enn to kaster jeg med de øvrige f.eks farge3 og farge4 osv... Det er heldigvis sjelden jeg strikker med 4 farger eller flere.
   Før kastet jeg alltid, men jeg måtte slutte med det pga vonde skuldre. Det ble jevnere og penere da jeg kastet. Men helsen må prioriteres ;)

   Slett
 9. Den kofta blir bare såå fin!!

  SvarSlett
 10. Koftan är så fantastiskt vacker!!!

  SvarSlett
 11. Kofta di blir så fiiiin! Artig med litt "annerledes" farger - og disse er så fine og avstemte! Halskanten er også veldig fin! Har begynt å titte på gamle koftemønstre rundt omkring på nettet - skal strikke en til meg selv etterhvert - men det er så mye fint og så vanskelig å velge!!!
  Interessant å lese om plukking og kasting over her. Noen damer på FB hadde n e s t e n fått overbevist meg om at jeg måtte lære meg å kaste, fordi det blir penere, men det går jo mye raskere å plukke, og når det er bedre for skuldrene også - ja da blir valget enkelt. Jeg sliter en del med vonde skuldre, og vil jo gjerne kunne fortsette å strikke så lenge/mye som mulig.

  Måtte humre litt over den forsvunne/gjenfundne garnkurven. Sånn kan det gå når man er en produktiv strikkedame :-)
  Ha en fin, ny uke!

  SvarSlett
 12. Jakken blir kanllfin, og den gjør seg ekstra flott i disse fargene.
  Det kan dukke opp mye spennende under opprydding. :)

  SvarSlett
 13. Hei! Så nydelig jakke! Vet du om oppskriften kan kjøpes i strikkebutikker? Jeg planlegger å strikke den i løpet av sommeren:-) Jeg ser at du strikker jevnt og at dere skriver om "kast" og "plukking". Hva er forskjellen? Det kan hende jeg bruker en av teknikkene uten å vite om det. Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Cecilie.
   Oppskriften sto i Norsk Ukeblad for noen uker siden (nr 17).
   Det er opprinnelig en Nordkappkofte. Sandnes Garn har lagt ut gamle oppskrifter gratis. De har to varianter av denne koften. Den ene er fra 50-tallet og så har de en mer moderne variant, som kanskje er fra tidlig 80-tall (?).
   De skiller seg litt fra den i Norsk Ukeblad ved at det f.eks. er litt færre omganger ensfarget mellom "lusene" og bordene neders på bolen og ermene er litt annerledes. Ta kontankt med Norsk Ukeblad så kan de sikker hjelpe deg med oppskriften. Hvis ikke kan kan du ta kontakt igjen, så kanskje jeg kan hjelpe deg ;)
   Du kan også lese litt om koften her.

   Slett
  2. Hei igjen ;) Jeg glemte å svare på hva "plukking" og "kasting" er. F.eks. hvis du strikker med to farger kan du enten ha begge trådene over pekefingeren på venstre hånd og "plukke" den tråden du skal strikke neste maske med. Men hvis du "kaster" har du den ene tråden over pekefingeren og strikker normalt med den og når du skal strikke en maske med den andre tråden/fargen "kaster" du den over pinnen.

   Slett
 14. Hei!
  Tusen takk for svar! Jeg klarte å finne oppskriften i en strikkebutikk på Ski :-) Før har jeg bare strikket til barna så blir spennende å lage en jakke til meg selv.

  Ut fra det du skriver tror jeg at jeg stort sett plukker. Noen ganger synes jeg mønsterbordene kan stramme så da har jeg forsøkt å kaste for å ha bedre kontoroll på trådene.

  Da ønsker jeg deg en god helg! Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra :)
   Lykke til med strikkingen.
   God helg til deg også.

   Slett