fredag 24. mai 2013

Og resultatet ble...

Jakken ble fin den.
Den er litt vid i halsåpningen men det gjør at den blir litt ekstra spesiell. Hadde jeg strikket jakken en gang til (noe jeg kanskje skal) så skal jeg strikke halskanten på pinner 2,5 mm slik at den kanskje blir litt mindre vid.
Fargene er helt skjønne!
Disse knappene kjøpte jeg for kr 1,- pr stk for mange år siden i en butikk som skulle slutte med knapper. Det burde være forbudt å selge så flotte knapper til en så lav pris.

Og nå når jeg er ferdig med den så har jeg så klart lyst til alt annet enn det som ligger rundt omkring i heimen og burde strikkes ferdig. Nå har jeg bare veldig lyst å strikke denne:
Det er en gammel jakke som sto i Hjemmet nr. 42/93 - "Ny jakke med gammelt mønster". Det står at det er laget mønster etter en gammel jakke som har gått i arv. Den nye jakken er litt modernisert i snittet ellers er mønster og fargevalg det samme som i den opprinnelige. Hvis modellen var litt modernisert i 1993 er det kanskje retro nå?

Og helt på tampen så har vil jeg gjerne vise dere hva dattera har laget.
Strømpebukse i str XL. Med litt veiledning i maskinstrikk og hjelp til beregning av størrelser fikk hun det til. Det er et skoleprosjekt, bare så det er sagt. Vi kjenner ingen som trenger strømpebukser som er over 2 meter lange ;)

32 kommentarer:

 1. Jakken er bare helt nydelig og fargene blir man jo bare glad av å se på ..kanskje dattera er en liten strikkemaskinsdame in spe ... kompetansen kan jo bare hente i heimen. God helg !

  SvarSlett
 2. i love it, it is so beautiful!

  SvarSlett
 3. nydelig jakke. Litt av et prosjekt din datter har, men sannelig ere hun tålmodig som har strikket en slik bukse. ;))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Rita.
   Både hun og jeg måtte smøre oss med litt tålmodighet her. Men det var jo spennende. Vi visste jo ikke helt hvordan det ble til slutt - om proporsjonene ble riktige. Jeg hadde hjulpet henne å regne på det på forhånd, men man vet jo aldri....

   Slett
 4. Jakken din ble utrolig flott med herlige farger. Den kommer du til å få mye glede av :) Fin strømpebukse din datter har laget også, godt å ha noe å gå på :)
  Ønsker deg en fin helg!
  Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo ganske vanlig at klærne blir for små etterhvert, men denne strømpebuksen er jo veldig grei sånn sett ;)

   Slett
 5. Så lekker jakken ble. Helt herlige farger! Er den til deg eller datteren?
  Jammen var det litt av et prosjekt datteren hadde gjort. Det er den største strømpebuksa jeg har sett, hi. Hi..... Mulig den passer til trollfar?
  Må du ha en riktig fin fredagskveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dattera er litt mindre enn meg og denne her er litt for stor til henne. Hvis den hadde passet henne hadde hun nok "stukket av" med den ;)

   Slett
 6. Ja den strømpebuksa må være til en kjempe. Misunner deg nesten den jakken du har strikket. Nydelig,men desverre alt for komplisert og avansert for mine ferdigheter.
  God helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er aldri for sent å prøve på noe nytt vett'u. Jeg vet(tror) at du hekler mest men du kan sikkert klare noe lignende ;) Du kan jo velge en litt enklere koftemodell og bruke lignende farger.

   Slett
 7. For en nydelig jakke i lune og fine farger!!! Kjempe morsom strømpebukse da;)

  SvarSlett
 8. Deilig jakke, så fint mønsteret og farger også.
  Din ny prosjekt ser ut veldig pen også. Jeg ønsker deg masse moro med strikke. Det gammel mønster er virkelig pen.
  Morsom bilden med stor strømpebukse - det er kunstundervising eller levet er herlig - jeg sier ja. Levet er herlig.
  Klem fra meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Viola :)
   Ja det er fint med gamle mønstre. Jeg samler på gamle strikkemønstre. Jeg har arvet noen etter min bestemor som er som små skatter for meg.
   //Wenche

   Slett
 9. For ei flott jakke!
  Den kunne jeg godt tenkt meg å strikke -
  Str xl? Det må da være mer enn en x ?
  Morsomt prosjekt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har helt rett, det er ganske mange X'er i størrelsen ;) Når vi skrev ned mønsteret beregnet vi den til ca str 350 år ;)

   Slett
 10. Jakka ble flott - og fargene er så vakre og spesielle!

  Men den strømpebuksa - hva slags prosjekt var det???

  Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anne. Jeg er kjempefornøyd med jakken.
   Strømpebuksen er en semesteroppgave/hovedoppgave. Hun går på kunstskole skjønner du. Det har vel blitt mest tegnet og malt der tidligere , for hennes del, men det er rom for å bruke flere forskjellige teknikker og materialer.

   Slett
 11. Oda-jakken ble aldeles nydelig! Utrolig flott arbeid. Har du fått sett "Hjem" ennå? Oda-figuren brukte ofte en litt islandsk inspirert strikkagenser i brunt som også var ganske fin...
  Og, den strømpebuksa! Savna nesten overkroppen til Donald der du ☺
  -Anne-

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Jeg har ikke sett på TV-serien Hjem selv. Men når du snakker om denne andre strikkede genseren blir jeg veldig nyskjerrig. Jeg må ut og "google" nå ;)

   Slett
 12. Åh himmel vilken fin kofta. Den är bara så underbart vacker och färgerna helt ljuvliga tillsammans!

  SvarSlett
 13. Dette var en nydelig jakke! Så utrolig flotte farger!

  SvarSlett
 14. Flott jakke og en utrolig artig diiger strømpebukse!

  SvarSlett
 15. Hei på deg. Ja nå har jeg omsider fått tak i ukebladet med mønsteret av Oda koften, men jeg har støtt på ett problem. Jeg strikker til min datter som bruker str medium, men har en følelse for at det blir for lite etter dette mønsteret. Det må og være feil i mønsteret i forhold til maskeøkning etter vrangborden i forhold til maskeantallet lengre oppe på bolen før man setter inn ermene om du forstår hva jeg mener. Hadde du noe problem med dette?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ann-Jorunn.
   Jeg har virkelig prøvd å sende deg dette mønsteret..men ser at det må ha blitt tull med e-postadressen begge ganger. Jeg er både lei meg og flau :( men nå kan du kanskje sjekke mailen din ;)

   Og for å svare på på spørsmål om størrelsen: jeg strikket str L. Det var ikke noe problem med den. Men jeg ser at maskeantallet for M ikke stemmer helt men det er bare to masker det er snakk om så det burde ikke gjøre det store utslaget. Det ser ut som når man setter opp for og bakstykkene er det 51+105+51=207 og ikke 205 som det står i mønsteret. Er du klar over at klippemaskene (6 m) ikke skal regnes med?

   Slett
 16. Hei!
  Perfekt jakke og så fine farger! Hva slags garn og farger har du brukt på kofta?:) Har ei tante som har sagt seg villig til å strikke den til meg. Og kunne du ha sendt med oppskrifta?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mia.
   Takk for hyggelig kommentar. Jeg har strikket med Rauma 3-tr Strikkegarn. Men jeg vet at mange har strikket den med Sandnes Smart også.
   Når det gjelder mønsteret finnes det flere alternativer. Du kan finne noen gratis på Sandnes Garn sine nettsider:
   Det orginale mønsteret finner du her (det eldste): Nordkappkofte

   og her er en 70/80-tallsvariant: Nordkappkoften

   Det finnes også to varianter i et av de nye heftene til Sandnes Garn som heter Tema 35 Norske Ikoner.
   Selv har jeg strikket etter et mønster som sto i ukebladet Hjemmet i våres.
   Send meg mailadressen din hvis du vil jeg skal sende deg noe mer info.
   //Wenche

   Slett
  2. Tusen takk for hyggelig og raskt svar!:) Har tenkt litt på Sandnes smart ja. Får vel se om jeg får kjøpt det inn og satt tante på saken.;) Jeg er ikke så flink til mønsterstrikk (blir enten for løst eller stramt), så jeg holder meg til småting som jeg får til (mange som får raggsokker til jul...) Ønsker deg ei fin uke!

   Slett
 17. Denne kofta er så utrolig fin! Er det noen mulighet for at du kunne sendt meg mønsteret du har brukt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du sender en forespørsel til Norsk Ukeblad og spør etter oppskriften på Odas Jakke blad nr 17-13 (Nordkappfkoften) så sender de den til deg på mail. Det er ikke lov å dele mønstre fra ukeblader (har jeg lært nå) så det må bli slik. Ellers kan du også se svaret i kommentaren ovenfor hvor jeg henviser til alternativer til det samme mønsteret.
   Lykke til.

   Slett