tirsdag 9. juli 2013

Bluse i «lappestoff»

Blusen min er ferdig.
Den er sydd i et bomullsstoff jeg har kjøpt på Lappemakeriet på Bærums Verk. Lappemakeriet har mange nydelige stoffer. Egentlig er det jo «lappestoff» men det funker veldig bra til bluser, sommerkjoler o.l.
Det blåser kraftig her hos meg i kveld så sveisen ser lettere forblåst ut ;)
Mønsteret jeg har brukt er fra Colette Patterns og heter Hawthorn. Knappene har jeg hatt i sysakene helt siden slutten på 80-tallet!
Jeg har tenkt å sy en kjole med det samme mønsteret. Jeg bommet litt på størrelsen derfor skal jeg tegne av mønsteret i en størrelse mindre når jeg skal igang med kjolen. Dessuten skal jeg endre litt på kragen hvor jeg ikke er helt enig i løsningen/utformingen. Kragen skjøtes nemlig rett over skuldersømmen, noe som gjør at det blir litt tykt og «kladdete» ved skulderen. Men jeg er fornøyd uansett jeg...det er jo alltid moro med noe nytt i klesskapet ;)

8 kommentarer:

 1. Hei! Blusen er kjempesøt! Quiltestoff er perfekt til å sy tynne klær av. Det finnes flere mønstre fra feks Amy Butler, Jeg synes det er vanskelig å finne mønster. Ha en fin sommerdag!! Anne Kari :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er ikke alltid så enkelt med mønstre. Jeg har kjøpt meg noen fra Butterick nå som jeg er spent på å prøve. Det aller beste er å konstruere sine egne mønstre. Det tar selvfølgelig litt tid men når man har knekt koden kan man jo variere grunnformene i det uendelige.

   Slett
 2. Så flott! Blusen var kjempesøt. Det er moro å sy, og når resultatet blir så flott skjønner jeg godt at du er fornøyd. Gleder meg til å se kjolen etterhvert ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Jeg gleder meg også til kjolen ;)

   Slett
 3. Så fin den ble og kjenner jeg deg rett blir også kjolen det :) En gang i fremtiden skal jeg også lære å sy klær ;) Ønsker deg en riktig god sommer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sy klær er gøy Lise. Det må du prøve deg på etterhvert :) Vi kan ha et sy-sammen-prosjekt en gang vett'u ;)

   Slett
 4. Så søt den ble, du er flink : ) Jeg elsker quiltestoff, de har så nydelig kvalitet og mønster.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Heidi :) Det er kanskje ikke det mest vellykkede jeg har sydd. Men nå har jeg sydd den og det er jo gøy uansett. Dessuten er det noe med å komme i gang å sy igjen. Det føles deilig.

   Slett