lørdag 14. september 2013

Eskimogenser

Da jeg var liten syntes jeg at jeg så ut som en eskimo. En gang jeg skulle beskrive hvordan jeg så ut skrev jeg:
Jag ser ut som en eskimå eller kines allt eftersom jag är klädd.
Hva passer vel da bedre enn å strikke seg en Eskimogenser. Sandnes Garn har et nytt strikkehefte som heter Tema 35 Norske Ikoner. Der finner man oppskrift til en Eskimogenser strikket i Sandnes Alpakka/ull (65% alpakka og 35% ull). Den skal strikkes på pinner 4,5 mm og 5 mm. Det må da vel gå ganske radig?
Jeg er spent på garnet. Jeg har aldri prøvd det før. Jeg anstrenger meg for å strikke løsere enn jeg vanligvis gjør  noe som ikke er så enkelt for meg men jeg skal i hvert fall prøve. Det blir ikke så jevnt som det vanligvis blir da men det får duge.
Jeg liker dette heftet godt. Her er det flere jakker og gensere vi har sett før men de er så fint presentert. Dessuten er det for flere av modellene både mulighet for vanlig rett genser og genser med rundfelling.
Jeg lurer på om oppskriften på Eskimogensere, som for øvrig er designet av Unn Søyland Dale, også er å finne i Familiens Strikkebok - H2013 men det kan jeg ikke si 100% sikkert.

10 kommentarer:

 1. Den ser flott ut, må nok sjekke ut det oppskriftshefte, ha en fortsatt fin lørdagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, gjør det. Det er et fint hefte.

   Slett
 2. Å, så fine farger på genseren din!!! Jeg har i grunnen lyst til å strikke ALT i det heftet...

  SvarSlett
 3. Den ser nydelig ut og flotte farger. Lykke til med strikkingen og ha en fortsatt god søndag.

  SvarSlett
 4. Så deilig med sånne hefter hvor man finner den ene modellen etter den andre som får det til å klø i fingrene. Eskimo-genseren ser ut til å bli flott.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kløe i fingrene er bare fornavnet.....jeg skulle ønske jeg hadde minst 10 par armer for å rekke over alt jeg har lyst å lage.

   Slett
 5. Den genseren er bare SÅ fin, og fargene er så bra satt sammen! Lykke til videre med genseren!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Det går ganske fort så snart får du se den ferdig ;)

   Slett
 6. Kjempeflott genser! Så denne utstilt på en av byens garnbutikker nylig og fikk så lyst å prøve å strikke den til meg selv :) Kos deg med strikkingen.

  SvarSlett