mandag 28. oktober 2013

Hermegåsa tar egne valg

For en stund siden så jeg Darias fine lilla Mariusgenser. Jeg ble helt forelsket i fargene og da det viste seg at jeg hadde mesteparten av garnet i riktig farge hjemme i garnlagret var saken avgjort! Jeg skulle herme og strikke meg en prikk lik genser! Jeg har hittil ikke vært på Marius-kjøret men nå var det like før.
Jeg har 2 Mariusgensere fra før som stammer fra forrige periode da det var populært. Men strengt tatt er de vel ikke ekte Mariusgensere noen av dem. Den ene har bestemor strikket og hun strikket som regel "vanlig" setesdalsmønster på sine Mariusgensere uansett hun.
Jeg lurer på om hun kunne nettopp dette mønsteret utenat.
Den andre har mamma strikket og den er strikket i dobbel perlestrikk. Den ser slik ut:
Fine er de begge to. Dessuten har de holdt seg veldig godt. Den blå har jeg brukt massevis.

Jeg bruker et mønsteret Mariusgenser med rundt bærestykke (modell 11) fra heftet Tema 15 - Voksne/ Klassikere som utgangspunkt men jeg strikker 1x1-vrangbord i stedet for perlestrikk på kantene.
Bildet er tjuvlånt fra Sandnes Garns hjemeside.
Når jeg nærmet meg bærestykket ble jeg veldig i tvil om både mønsteret og fargene. Plutselig syntes jeg at mønsterfarge#1 ble litt vel rosa :-| Men det var jo fargene jeg ble så begeistret for i utgangspunktet så jeg bestemte meg etterhvert for å fortsette etter planen. Det er jeg glad for nå når jeg ser hvordan det blir. I tillegg ble jeg etterhvert inspirert til å finne på et annet mønster enn Mariusmønsteret på bærestykket. Etterhvert kokte det i hodet av alle slags muligheter. Med andre ord var det nummeret før kaos... Det var først da jeg fant frem boken Lusekofta fra Setesdal av Annemor Sunbø at jeg landet på valg av mønster. Jeg kombinerte noen border fra boken og regnet litt på masketall og fellinger. Nå er jeg igang igjen med min Setesdalsinspirert genser med rund sal.
Det kommer flere bilder når den er ferdig :-)

11 kommentarer:

 1. Det er en fiffig fargekombinasjon!
  Mariusgenseren er jo en forenkling av setesdalsmønsteret - som igjen finnes i utallige variasjoner, så det er artig å se enda en variant!

  SvarSlett
 2. Nydelige farger på den genseren du strikker, litt overraskende også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Mona! For å være ærlig ble jeg litt overrasket over fargevalget selv også ;)

   Slett
 3. Gleder meg til å se det ferdige resultatet!

  SvarSlett
 4. Elsker fargene ; ) Gleder meg ti å se den ferdig.

  SvarSlett
 5. Så artig å se dine to Marius gensere, og jeg likte veldig godt den din mormor hadde strikket! Det blir spennende å se din når den er ferdig, og det er et morsomt fargevalg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 6. Spennende fargevalg, gleder meg til å se resultatet!

  SvarSlett
 7. Synes begge dine gamle "Mariuser" er veldig fine!! Er også spent på Sagavoll jakka jeg nå. Tror den blir veeeldig fin!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sagavolljakken er snart ferdig. Den har ligget og manglet en knappekant som jeg strikket ferdig i dag. Nå gjenstår bare monteringen.

   Slett