fredag 14. mars 2014

Vårtegn, sokker og bommert

Vårtegn: I dag morges var det så nydelig her, ute hos meg. Jeg var nede i hagen og så flere vårtegn - og jammen var det godt å se. Det var som balsam for sjelen :) Jeg var ute for å ta bilder av mitt nåværende, og et ferdig, strikketøy.

Sokker: Jeg må innrømme at det går mest i sokker for tiden.
Nå som våren melder sin ankomst kan det passe gule sokker tenker jeg - det er jo faktisk snart påske også.
Dette er altså det jeg strikker på nå. Det er sokker med et maskemønster jeg fant på par babysokker som ble kjøpt på Bornholm i fjor. Jeg har strikket flere av disse før og jeg har blogget om dem bl.a. her og her. Det er et fornøyelig og superenkelt mønster, det blir liksom litt som fletter uten at det er fletter.
Her, bak de gule sokkene, vises det ferdige strikketøyet. Det er øverste del av skaftet på at par sokker som har vært ferdig en liten stund. Jeg strikket mesteparten av dem når jeg nylig var en tur i Stockholm hos min søster.
Sokkene har nedbrett men ellers er de av aller enkleste sort. Jeg liker slike litt gammeldagse sokker.
Alltid når jeg strikker sokker slår det meg at man kommer veldig langt med bare bittelitt garn. Her har jeg strikket skaft som er 15 cm når sokken er brettet ned, nedbrettet er 8 cm og sokkene er ca strørrelse 40 - likevel fikk jeg ikke brukt opp de to nøstene jeg hadde av hovedfargen.
Bommert: Jeg har strikket litt annet også. Jeg skulle overraske yngste datteren med en jakke til bursdagen. Det gikk veldig raskt å strikke den, en islandsk jakke ved navn Öld, nett og fin men likevel deilig robust. Jeg begynte på torsdag i forrige uke og på mandag kveld var jeg ferdig! Men...det var blitt en feil. Ikke en liten feil men en stor feil faktisk. Jeg bommet på å få med noen omganger glattstrikk før mønsteret på bærestykket. Grrr! Jeg sjekket i mønsteret (i teksten) før jeg begynte på bærestykket fordi jeg syntes det var litt rart at det ikke sto noe om det. Siden det ikke gjorde det (trodde jeg i hvert fall) og strikkefastheten stemte på en prikk strikket jeg videre - glad og fornøyd. Det jeg overså var at det i diagrammet var en hel del ensfargede omganger som jeg ikke hadde strikket. Jeg trodde jo at de var der bare for å vise helheten med bunnfargen og mønsterborden - liksom! Jakken ble dermed veldig liten over skuldrene. Så det var slik det gikk med den bursdagsgaven :( Men da vi møttes på café på onsdag fikk hun prøve den. Og faktisk så er det ikke så aller verst likevel. Litt trangt er det nok, men ikke verre enn at det går. Dermed ble det en fin hverdags-gave før bursdagen i stedet for.
Av naturlige grunner...ble det litt mer garn til overs enn det ellers ville blitt. Mønsterfargene er det nok av til en ny jakke og jeg nå har bestilt noen flere svarte nøster slik at jeg kan strikke en ny jakke til henne hvis det viser seg at den er for trang likevel. Hvis hun synes den er grei, strikker jeg jakken til meg selv faktisk fordi den er veldig fin altså ;)
Jeg strikket ermene litt annerledes enn mønsteret tilsa. Det skulle egentlig være hullstrikkede hvite mansjetter men jeg strikket bare noen sorte riller nederst på ermene. Mansjetter er fint de, men det passer ikke alle.
Nå er det helg igjen - så ha en fin helg!

3 kommentarer:

 1. Det var en nydelig jake - og flotte sokker også!
  Kunne godt tenkt meg å strikket den jakken - om jeg ikke allerede hadde hatt to jakker på pinnene... Får sette den på ventelista :-)
  Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
 2. Kjempeflott jakke! Må ha vært kjekk å strikke siden du starter på en til…. Likte veldig godt sokkene med nedbrett, kanskje jeg må strikke meg et par… ha en fin lørdag og Happy Knitting!

  SvarSlett
 3. Her har strikkepinnene gått varme - fine sokker og fin jakke!

  SvarSlett