tirsdag 14. januar 2014

Innlegg #1-2014

Jeg ble litt flau da jeg nylig oppdaget at det sto God Jul som siste innlegg her på bloggen :-| nå som det er et nytt år og alt ... men ja, ja, uff og uff og pyttpytt...det er ikke alltid man klarer å henge med...
Nå skal jeg vise mitt nye strikkeprosjekt. Det er en genser jeg har tenkt strikke veldig lenge men det er så mange fristelser på strikkefronten at jeg klarer ikke å holde et strikt regime i forhold til mine strikkeplaner. Men nå er jeg godt i gang med en Pomegranate.
Jeg strikker med Pickles Extra Fine Merino i en nydelig grønnfarge. Det er første gang jeg bruker det garnet og det er superdeilig å strikke med men jeg er spent på hvordan det vil "oppføre seg" i bruk. Det er jo veldig mykt så jeg håper det ikke vil nuppe alt for mye. Det er et supert mønster å strikke etter. Hullmønsteret er lettere enn det ser ut som ig det går ganske fort så jeg regner med at den er ferdig i løpet av noen dager. Det passer fint med en ny ullgenser nå som det virker som vi har fått vinter.

Før jul strikket jeg ferdig en genser til maken som jeg har liggende uferdig en god stund. Jeg mistet motet da jeg trodde den kom til å bli for smal. Dessuten virket det som jeg måtte avslutte oppe på skulderen med lys farge og det syntes jeg ikke ble noe fint. Jeg fant frem strikketøyet for å strikke den ferdig til et annet familiemedlem som er av litt mindre skala enn min kjære mann. Da jeg hadde kommet ett stykke videre fikk jeg maken til å prøve bolen og til min store forundring var det ikke så gæli som jeg hadde fryktet. Dermed ombestemte jeg meg og strikket den ferdig til den opprinnelige mottakeren. Både jeg og maken er glad for det. Det føles oftest best om ting blir som det opprinnelig var tenkt synes jeg.
Den ble riktig så fin. Den er strikket temmelig fast og den er varm og go'. Jeg brukte pinner 2,5 og 3 mm og garnet er Embla -Hifa 3 fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Som du kanskje kan se på bildet har jeg strikket kiler oppe ved halsåpningen. Slik var det vanlig å gjøre i gamle dager på gensere med en slik rett tvers-over-hals (har jeg lest i en bok). Det gir en halsåpning med bedre passform.
Bilde fra Hjemmet 01/1991
Mønsteret er et mønster jeg har fra et gammelt ukeblad (Hjemmet 01/1991). I bladet kaller de genseren for Genser for guttene men etter litt søking på nett fant jeg ut at det er en Trysling II fra Dale. Jeg sendte en forespørsel om det opprinnelige mønsteret til Dale. Jeg fikk et raskt og hyggelig svar og best av alt: jeg fikk tilsendt mønsteret ;)
Jeg samler på gamle strikkemønstre så dette ble et kjært tilskudd i samlingen.

15 kommentarer:

 1. Flotte gensere begge to.
  Jeg er på jakt etter et mønster til genser til mannen, men strever med å finne det som trigger lysten til å strikke en så pass stor genser. Den du strikket var flott, kanskje det kunne være noe. Får høre om den faller i smak hos han, det er jo ikke bare meg som må like den:)
  Så smart det var med kilene oppe ved halsen, det har jeg aldri sett før, men vel verd å huske på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes det var en kjekk herregenser å strikke. Bordene gjorde at det ikke ble langtekkelig. Si fra hvis du trenger mønsteret :)

   Slett
 2. Godt å se at det ikke bare er meg som har slappet øitt av på bloggefronten.
  Synes det er viktig at blogging skal være lystbetont, så derfor går bloggen min litt i rykk og napp.
  Begge gensrene du har strikket er flotte. Den grønne farger er rett og slett nydelig.
  Kilene på herregenseren er kjempesmart. Absolutt noe jeg skal ta med meg videre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja sant det...man skal ikke blogge for at man føler at man må. Det må være hyggelig :)

   Slett
 3. Så mye flott du lager, her finner jeg mye inspirasjon :) Klem fra Beth

  SvarSlett
 4. Skikkelig flott genser du har strikka og den du heldt på med vert berre kjempefin:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Elin. Jeg blir ferdig med den grønne i dag eller i morgen. Jeg gleder meg til å ta den i bruk.

   Slett
 5. Flotte gensere begge to - på hver sin måte!

  Den grønne var jo bare helt nydelig. Det garnet har jo blitt veldig populært i det siste, og jeg er veldig nysgjerrig på hvordan det holder seg i bruk. Når man først strikker seg en genser, vil man jo at den skal vare en stund.

  Likte Tryslingen også veldig godt. Jeg husker den godt fra min barndom, det var mange som hadde den. Veldig fin!! De kilene på skuldrene leste jeg om i Marius-boka. De som strikket Marius for salg brukte sånne kiler. Smart - for jeg har strikket flere gensere UTEN kile på 80-tallet, og det var et svakt punkt, uansett hvor grundig man sydde sammen.

  Du strikker så mye fint! Får lyst til å strikke alt sammen, jeg, men det rekker jeg jo slettes ikke :-)
  Ha en finfin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Se der ja, der lærte jeg noe nytt: jeg har ikke tenkt på at de kilene også gjør at det blir sterkere. Jeg tenkte bare på at det var lurt for å slippe å ha halskanten rett "i strupen" som kan være ganske ubehagelig.
   Jeg kommer sikkert å "rapportere" om garnet etterhvert - i hvert fall hvis det nupper ;)
   Og takk og takk - du strikker jo veldig mye fint du også Anne, som inspirerer meg og andre. Og godt er det at vi kan inspirere og la oss inspirere :D

   Slett
 6. Så bra at genseren passet til gemalen likevel, for den var skikkelig flott! Et solid stykke arbeid. Nydelig grønnfarge og lekker genser du holder på med også. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, han har allerede brukt den endel og jeg tror jammen den den vil bli en ny favorittgenser.

   Slett
 7. Åh så vackert. Och så märkligt, jag har det mönstret men har aldrig lyckas klura ut var det kommer ifrån. Jag har ju jobbat med mönster sedan 70-talet och det är klart att man samlat på sig en del. Men vissa mönster liksom fastnar och andra bara försvinner. Måste nog göra något nu. Hade du stickat den på maskinen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tack Eva.
   Jag kan ana dina stora mängder med mönster ;-) Och vad roligt att du känner igen mönstret. Tröjan är stickad för hand.

   Slett
 8. Flotte strikke prosjekt du har der, herlig grønnfarge og den 'gamle' genseren er kjempefin, en riktig klassiker! Har fått helt dilla på gamle kofter etter at jeg ble medlem av 'kofter' på facebook, kan sitte i timevis å se på de flotte mønstre, men da blir det ikke mye strikking…. ha en fin kveld!

  SvarSlett