fredag 17. januar 2014

Tørre hender leder til nytt opplegg

Jeg har tørre hender. Noen ganger blir de ekstra tørre. De kan bli så tørre at ting henger seg fast i dem, f.eks. silkeskjerf, mikrofiberkluter, nylonstrømper m.m. Faktum er at det ikke er særlig praktisk. Grrrr...
Nettopp på grunn av de tørre hendene mine måtte jeg nå legge til side strikketøyet jeg driver med fordi jeg garnet henger seg fast i fingrene i et sett. Veldig irriterende! Men en trøst er at det ikke er mye igjen så når jeg om noen dager kan fortsette med det blir det fort ferdig tenker jeg.
Derfor har jeg nå funnet frem et annet garn som er litt mer "ullete". Ask (Hifa 2) som er et hederlig og godt gammeldags 2-tådet ullgarn som tåler litt tørre og ru hender. Jeg har også gravd litt i idébanken min. Nå har jeg lagt opp til en kofte som jeg håper skal få et litt gammeldags preg.
Her ser du "prøvelappen" min. Jeg strikker, regner og kladder. Jeg har ikke helt samvittighet til å kalle det notater ennå. Kladdingen er inntil videre alt for ustrukturert for å få lov å hete noe annet enn kladding. Hvis det vil seg slik at koften blir så vellykket at jeg får lyst å skrive en oppskrift etterhvert er det uansett til stor hjelp hvis det er skriblet ned noen tall underveis.

10 kommentarer:

 1. Så snyggt med brunt/natur-färgat. Lite retro över färgerna. Tryggt.

  SvarSlett
 2. Fine farger og fint mønster. Gleder meg å se fortsettelsen. Jeg også liker de litt "ektere" naturlige ullgarna når hendene er tørre.

  SvarSlett
 3. Det ser ut til å bli en nydelig kofte - gleder meg til å se sluttresultatet :)

  SvarSlett
 4. Bare du klarer at læse dine kladder... Så bliver det godt!!!

  SvarSlett
 5. Å, der tror jeg at du har en flott kofte på pinnene! Jeg er blitt helt betatt av kofter etter jeg ble invitert inn på 'kofter' på facebook, utrolig mye fint! Jeg strikket akkurat en Marius i Hifa garnet, liker det veldig godt, og så er det så drygt, brukte knapt 3 hespler på en Marius! Ha en koselig lørdag hos deg!

  SvarSlett
 6. Spennende!! Gleder meg til å se når du har kommet litt lengre :-)

  SvarSlett
 7. Ja herlig, jeg gleder meg å se fortsettelse. Jeg liker gammel møster. Fargen med brun og naturhvit er veldig fin. Glede med strikke jeg ønsker. Ha en fin søndag.
  Klem fra Viola

  SvarSlett
 8. Så fin prøvelapp du har strikket. Blir gøy å se hvor det fører hen....
  Tørre hender, ja. Det har jeg konstant, så jeg har alltid en fet krem i veska.
  Har vi masse varer på jobb, pakket i plast, suger det all fuktighet. Det samme med papp.
  Jeg elsker alt med olivenolje i, og har både håndkrem og dusj såpe med oliven. Gir kjempebra fuktighet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Sylvia. Kanskje jeg skal kjøpe meg ny håndkrem ;-) Det skader ikke å prøve noe nytt på håndkremfronten Jeg har en bodylotion med oliven og den er deilig.

   Slett
 9. Her sprekk tommelen så blodet renn :o( Kjøpte meg silkehankies fordi det såg så gøy ut å strikke rett frå flaket, men er aldri så glatt i hendene at det går an. Kofta blir fin!

  SvarSlett