søndag 3. august 2014

Grått vær men absolutt ikke kjedelig

De siste to dagene har det vært grått vær og det gjør det lettere få seg til å gjøre annet enn å søke skyggen.
Vi er på hytta. Herfra er det ikke så alt for langt til Porsgrunn og Skien. Vi dro dit i går. Først var vi på Porsgrunn Porselensfabrikk og kjøpte litt smått og godt for å komplettere vårt servise hjemme. Derfra gikk turen videre til Skien hvor vi parkerte bilen og tok syklene fatt for å tråkke litt rundt i området.
Det er utrolig kjekt å ha med sykler når man er rundt og forbi. Man får sett helt andre saker fra sykkelsetet enn fra bil. Dessuten kommer man seg ganske fort rundt omkring og får med seg mye mer enn om man går til fots. Har man dessuten et sykkelstativ som går å felle ned enkelt, slik at man kommer til bak i bilen, er det helt supert :)
Vi syklet i vei. Men kom ikke langt før jeg plutselig hadde husfliden rett foran meg! Det ble en liten pit stop der, ehm...ehm... Her er enda en fordel med sykkel, man trenger ikke å lete etter parkering. Ser man noe interessant (f.eks. en garn- eller skobutikk) er det bare å stoppe, parkere og låse sykkelen - for så å med lett fot trippe til det man har lyst å ta nærmere i øyesyn. Men husk at sykkelkurv eller sykkelveske kan være en fordel ;)
Rauma har kommet med to nye mønsterhefter (til barn og voksne) hvor de har tatt (noen få) tradisjonelle mønstre og laget kofte- og genseroppskrifter med rundfelling. Oppskriftene er laget for Raumas Finullgarn og det nye garnet Tumi (ull- alpakkablandning). Jeg kjøpte svart og ubleket Tumi som skal bli en Setesdalskofte med rundfelling. Svart er en farge jeg ofte velger bort fordi det er så mørkt å strikke med, derfor mangler jeg svarte kofter og gensere. Men nå skal det bli en endring på det tenkte jeg.
Telemark Husflidslag har laget en strikkekalender for år 2015. Jeg syntes jeg måtte støtte opp om det og kjøpte den også. Her var det litt forskjellig - både nytt og gammelt. Det som tiltalte meg mest var vel denne koften. Det er etter en gammel husflidsoppskrift. Det var også en søt liten barnekofte i kalenderen, også den var etter en gammel oppskrift.
Etterpå syklet vi videre og ved en tilfeldighet kom vi forbi Henrik Ibsen Museum på Venstøp. Det var et perfekt sted å stoppe for å innta matpakken.
En fredelig plett med fine benker å sitte på (de vises ikke på bildet).
Matpakke smaker alltid utmerket når man er på tur - man blir så glad og fornøyd. Det var en fin dag.

I dag er det også litt grått for å si det mildt. Det buldrer og rister skikkelig her ute nå. Det gjør absolutt ingenting fordi jeg sitter inne og storkoser meg med å strikke en ny Vinterrosekofte (se den forrige her) og skrive oppskrift på den.
Den første koften (den brun/hvite) er strikket med Hillevågs Ask (Hifa 2). Nå strikker jeg en rødkløverfarget med Pickles Pure Wool. Garnet er en ny erfaring for meg. Det blir helt eksakt samme strikkefasthet som den første koften - og det er jo bra - man har jo så forskjellige preferanser når det gjelder garn. Noen vil ha ditt og andre vil ha datt - noen vil ha alt og begge deler ;)

5 kommentarer:

 1. Det var en vellykket sykkeltur!
  Blir spennende å se de nye strikkeprosjektene dine. Jeg gleder meg også til å prøve Tumi-garnet.

  SvarSlett
 2. Sånne dager kan man ikke ha for mange av. Selv synes jeg det er helt ok at det er litt grått innimellom, fin unnskyldning for å sitte inne med strikketøy, en kopp te og ikke tenke på noen ting....

  SvarSlett
 3. Hei Wenche
  Ser du har vært i min by igjen , og håper nesten ikke du rakk innom jobben, for jeg har nemlig ferie! Det var så koselig å ha besøk av deg og din kjekke mann i sommer. Dere er velkommen tilbake igjen. Men nå flytter vi snart, bare litt lenger oppe i gata.
  Akurat nå er jeg og datteren på jentetur, til Barcelona, hvor vi nikoser oss. Jeg merker at jeg ikke orker mye håndarbeid på en slik tur.
  Fortsatt fin sommer.

  SvarSlett
 4. Spennede sykkeltur dere hadde hatt. Og deilig med garnet-visit :-))) Spennende med kofte dine :-) Ja og deilig er blå hvit brune kofta fra gamle dager. Nå jeg drømmer en dag jeg starter med en gamle kofta også :-) senest ved neste ferie til Vestlandet - jeg mener jeg får oppskrifter der.
  Ha riktig fine sommerdager fortsatt med sykkel og strikkeglede og solen.
  Hilsen sender deg Viola

  SvarSlett
 5. Takk for deres alltid så hyggelige kommentarer Anne, Helle, Sylvia og Viola :)

  SvarSlett