torsdag 2. april 2015

Påskestemning

Det er sjeldent stille her hjemme i påsketider. Og vi har stille og rolige dager. Solen titter frem i ny og ne og da gjelder det å hive seg rundt å finne en lun plass i solveggen og kose seg med strikketøy, påskekrim eller hva det nå måtte være. Akkurat i dag var det faktisk ikke så lett å finne noen lune plasser, men vi gjør vårt beste for å lure Herr Nordanvind. 
Jeg har lagt opp til en (påske)gul strikkejakke. Det er en Siri jeg har på pinnene. Den har jeg hatt lyst å strikke helt siden oppskriften ble publisert.
Jakken strikkes ovenfra og ned og jeg har snart kommet dit hvor man deler bol og ermer. Jeg må si at dette var en fin og underfundig måte å strikke bærestykket på. Jeg trodde i utgangspunktet at det var mere knotete å strikke dette mønsteret men det går overraskende bra.
Men når det er sagt, vil jeg også påstå at en medvirkende faktor er mine fantastiske ChiaGoo Red Lace-pinner. De slanke tuppene gjør strikkingen til en drøm. Og heldigvis, vil jeg si, for det var ikke en billig affære å kjøpe dem (toll og avgifter fordoblet nesten prisen) så da er det jo tilfredsstillende at de funker som de skal.

Men nå - titter solen fram igjen. Jeg griper etter strikketøyet og løper ut og leter etter en solfylt og lun plass!

God Påske til deg!


4 kommentarer:

 1. Gleder meg til å se resultatet :)
  God påske til deg!
  Hilsen fra Anette

  SvarSlett
 2. Hei hei! Er nysgjerrig på hva slags garn du strikker med?
  Jeg er SÅ fornøyd med min Siri - bruker den nesten hele tiden, bare avbrutt av en vask i ny og ne. Må vel snart strikke meg en til, før den blir slitt ut. Passformen er helt upåklagelig - en utrolig praktisk jakke!

  Er også nysgjerrig på de pinnene. Er de spisse? Jeg får så lett hull i tommelen når jeg strikker, så det gjelder å finne pinner med den rette balansen av spiss/rund i tuppen (litt dårlig forklart, men du skjønner sikkert hva jeg mener). Addi Lace for eksempel, er litt for spisse for meg...

  Ha en riktig fin påske! Det blir hjemmepåske her, studentene har kommet hjem, og det er mye å ta seg av på hjemmefronten :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anne, jeg strikker med Peer Gynt ;)
   Når det gjelder pinnene: de er nok ganske spisse. Men siden jeg har utbyttbare tupper/pinner løser jeg det med å ha en mindre pinne på venstre hånd (når jeg strikker rundt). Da bli det ikke så hardt å trykke på den og det går ikke like lett hull. Og det er jo grusomt vondt, så det må man prøve å unngå.
   Kos deg med hjemmepåske og familie i påsken :)

   Slett
 3. Så flott jakke, og det sjalet i forrige innlegg var kjempefint også! Må ta en titt på begge disse mønstrene, takk for titten og har en fortsatt fin påske! Her er det varmt, 35 grader idag, vi er i Singapore!

  SvarSlett