mandag 18. april 2016

Strikkepinner på fly

I går skjedde det altså! Jeg og maken skulle hjem fra Spania og i sikkerhetskontrollen på flyplassen i Málaga (AGP) måtte de ta en ekstra titt i kofferten. Jeg hadde et etui med bambuspinner med litt ekstra i og i tillegg hadde jeg 5 rundpinner i metall. Jeg fikk ikke ta med meg metallpinnene videre.
Disse fikk passere i sikkerhetskontrolen, men ikke metallpinnene
Heldigvis hadde jeg en konvolutt i kofferten og frimerker ;-) For mange år siden fant jeg frem en boblekonvolutt og skrev mitt navn og adresse på og puttet i håndbagasjekofferten jeg reiser med. Og så har jeg alltid sett til å ha frimerker i lommeboken bare sånn i tilfelle ... og tilfelle ble det. Jeg ble eskortert ut av sikkerhetskontrollen av en vakt, fikk postlagt konvolutten og ble fulgt inn igjen. Det var ganske smidig ;) Jeg tror de syntes jeg var litt rar. Jeg kunne også ha valgt å sjekke det inn som bagasje men siden vi reiste med kun håndbagasje hadde vi ikke beregnet god nok tid til det.

Det har skjedd meg én gang tidligere (flyplassen i Roma eller var det Barcelona?) at jeg ikke fikk ta med strikkepinnene. Men det er mange år og mange flyreiser siden.

Hva har jeg lært av dette? Jo, at det er lurt med en adressert konvolutt og frimerker i håndbagasjen. Og kanskje det er lurt å ikke ta med metallpinner. Det skal jo egentlig være lov å ha med strikkepinner på fly, i hvertfall rundpinner, i følge internasjonale bestemmelser, men det er også litt opp til de enkelte sikkerhetskontrollører har jeg skjønt.

Ja, ja, det er ikke verdens undergang. Det finnes mangt som er mye, mye verre. Men det er litt irriterende akkurat når det skjer.

Nå skal jeg ordne meg med en ny ferdig adressert konvolutt i kofferten. For hvem vet om det neste gang ikke tillates med tre og/eller bambuspinner. 

10 kommentarer:

 1. godt du var så forutseende! Jeg har aldri blitt stoppet, så jeg reiser like optimistisk med metallpinnene mine. Men en konvolutt i bagasjen var jo gjennomtenkt.

  SvarSlett
 2. Jeg gir meg ende over! At det går an! Hva galt kan du gjøre med en stakkars rundpinne eller fem? Jeg er blitt fratatt ei lita saks for mange år siden, men aldri strikkepinner. Tenker de ble forundra da du kom med konvolutten din. Det ble jo ei god historie ut av det hele.

  God mandagskveld fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! De argumenterte med at metalldelene var mer enn 6 cm lange.
   En gang ble jeg fratatt en nål jeg hadde på kjolen. Det var en slik som ser ut som en stor sikkerhetsnålsom man bruker til skotske kilter. Se for deg at en skotte, som har på kilt og skal fly, må gi fra seg nålen ... og det blåser ute :-o

   Slett
 3. Så kjedelig å måtte gi fra seg strikkepinner, så det var lurt av deg å ha en utvei. Går det bra med norske frimerker i utlandet? Må bare spørre;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde spanske frimerker ;-) Jeg er ganske ofte i Spania og da er det greit å ha noen firmerker i lommeboken. Men hvis jeg ikke hadde hatt frimerker hadde jeg postlagt det ufrankert og betalt straffeporto hjemme, hehe.

   Slett
 4. Ja, det er helt forudsigeligt, hvor og når det sker. Jeg rejser en del og har kun været ude for det i lufthavnen i Tallinn. Jeg har også hørt om at have en kuvert med, men jeg glemmer det hver gang. Godt at du havde en, for det er da ærgerlig at miste sine strikkepinde.

  SvarSlett
 5. Jeg har også måttet legge fra med strikkepinnene en gang, men siden alle sier at det går bra tenkte jeg at det sikkert har blitt bedre de siste årene. Men jeg får holde meg til heklekroken (den kjipeste jeg har i tilfelle den er farlig også) på fly.

  SvarSlett
 6. Dette er jo egentlig bare tull! EU-regelverket er jo klare og står beskrevet hos luftfartsverket, slik: "Kan jeg ta med strikkepinner?
  Strikkepinner står ikke på lista over forbudte gjenstander da de ikke anses å kunne benyttes som våpen. Du kan ta med deg vanlige strikkepinner av normal størrelse." Men de har vel ikke fått med seg dette alle steder,da.... Men lurt at du hadde med konvolutt. Bedre føre var.....
  God helg!

  SvarSlett
 7. hei Wenche, veldig hyggelig å møte deg.

  Å bli fratatt strikkepinner på fly er noe av det jeg frykter ved en flytur. Har ofte en utskrift i bagen hvor strikkepinner står oppgitt som tillat her i Norge, men har hørt at noen har truffet på folk i sikkerhetskontrollen som åpenbart har hatt en dårlig dag.. Det minner meg om at jeg må ut å proviantere før ferien, datteren stakk nemlig av med alle bambuspinner da hun flyttet. Men å sende dem til seg selv i posten det hadde jeg ikke tenkt på. :)

  SvarSlett
 8. I fly a lot, and the USA rules mean nothing. Security changes from moment to moment. At first I was very careful to have only wood products, but I take all kinds of knitting needles with me... No scissors or sewing needles. But that is brilliant that you had a backup plan with an envelope. And stamps! I would never have the correct stamps!
  Once I was told I couldn't knit during takeoff and landing. Once, on SAS.
  (Første gang å lese bloggen din. En venn liker oppskriften Elins kofte, men kan ikke norsk. Kanskje kan jeg hjelpe henne.).

  SvarSlett