fredag 29. juli 2016

Koften Mandelblomst

Dette er koften Mandelblomst. Jeg har virkelig gledet meg til å få publisere denne oppskriften. 
Jeg synes disse fargene er så herlige. Koften er strikket med 2-tråds Sjølingstadgarn. Det er et deilig garn som lages i museumsfabrikken på Sjølingstad Uldvarefabrik. Garnet kan kjøpes i museumsbutikken deres. Har du ikke anledning å ta turen innom så tar de også mot bestillinger på telefon og/eller e-post. Men hvis du er på Sørlandet, i Mandaltraktene, anbefaler jeg virkelig en tur innom. Det er både spennende og vakkert der. Vet du ikke hvor det er kanskje denne linken kan hjelpe deg å finne veien  =)
Både jeg og datter#2 har allerde brukt koften mye. Ull er gull - også på sommeren.
Datter#2 i full sving med raken...
Jeg har blogget om denne tidligere her og da nevnte jeg at navnet «Mandelblomst» kommer av at jeg har latt meg inspirere av Vincent van Goghs maleri «Mandeltre i blomst». Jeg har både serveringbrett, brilleetui og servietter med det motivet hjemme. Ser du likheten: de knotete greinene, blomstene, fargene...

Link til oppskriften finner du her

Judith har også strikket denne. Hun har valgt andre farger og byttet litt rundt på fargene, den er kjempefin. Det er så artig å se hvordan men med farger kan forandre og tilpasse etter eget ønske.

7 kommentarer:

 1. Det var virkelig en vakker kofte. Skjønner godt at "Mandeltreet i blomst" gav inspirasjon, det er nesten så en ser treet i koften.

  SvarSlett
 2. Utrolig vakker kofte! Nydelige farger og flott design. Jeg har hatt mange planer om hvilken kofte jeg skal strikke meg neste gang, men jeg tror denne passerte alle og gikk rakt inn på 1.plass:)

  SvarSlett
 3. Nydelig kofte i nydelige farger :-)

  SvarSlett
 4. oi, oi, så lekker den var, herlige retro farger! Må nok i lista mi den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk =) Jeg liker den veldig godt selv også.

   Slett
 5. Nyyydelig kofte, falt pladask! :) Kunne jeg få kjøpt oppskriften av deg? Er ikke inne på Ravelyjeg.:)

  SvarSlett