mandag 1. desember 2008

Enda et par votter...

... det har vært stille her en stund. Det er på grunn av at jeg har litt for mange prosjekter på gang samtidig. Og når en har det på den måten, tar det litt tid å få fullført hver enkelt prosjekt. Men disse vottene fikk fullt fokus og ble fullført uten at noe annet kom mellom. De har et relativt langt skaft og sitter veldig godt rundt håndleddet.

Mønster: Chevalier Mittens av Mari Muinonen. Mønsteret er gratis, skrevet på både finsk og engelsk og veldig greit å følge. Du finner det her.
Garn: PT2 og Drops Alpaca, en tråd av hver.
Pinner: 4 mm

2 kommentarer:

  1. De ble kjempefine :)
    Hvordan klarer du å gjennomskue hvilket garn du til enhver tid skal bruke? Jeg mener, lager du prøvelapp på alt? PT2 og alpakka - jeg ville umiddelbart ha tenkt at det ville bli veldig store votter, men det gjorde ikke du, så hvordan kom du fram til det?

    SvarSlett
  2. Pinneguri: Jeg lager sjeldent prøvelapp. Det gjør jeg som regel hvis det er veldig kostbart garn, eller dersom strikkefastheten er kritisk for resultatet.
    Jeg tar med andre ord noen sjanser med garnvalgene. Oftest blir det bra. Det som ikke blir bra kommer ikke til syne her ;o) Og som deg og mange andre medstrikkere har jeg jo strikket en del...og prøvd endel...og gjort noen erfaringer der. Når jeg blander garner prøver jeg å kjenne på garnene og sammenligne tykkelsen og ikke minst "følelsen". Jeg bruker også ravelry flittig for å se hva andre har brukt av garner på de samme eller lignende prosjekter. Jeg har også en "slå-sammen-garn-tykkelse-formel" jeg bruker i blandt for å se hvilken antall meter per 50 eller 100 gram jeg får hvis jeg har tenkt å slå sammen flere tråder eller garner.

    SvarSlett