torsdag 13. november 2008

Top-Down jakke

I lengre tid har jeg tenkt strikke denne jakken. Den er strikket fra halsen og ned. Det er greit fordi man kan prøve jakken på underveis. Det gjør det enklere å få riktig lengde på plagget. Mønstret finner du her. Designet er basert på Elizabeth Zimmernmann's babyjakke (“Baby Sweater on Two Needles”) fra boken Knitter’s Almanac.

4 kommentarer:

 1. Nydelig jakke. Jeg har også tenkt å strikke noen av Elisabeth Zimmermanns oppskrifter. Hun har mye fint som passer godt til moderne garn og farger.

  SvarSlett
 2. Hei, jeg lurer på hvilket garn du brukte til jakka. Tror du Inca Alpakka passer, eller er det for fint/tynt?

  SvarSlett
 3. Grete: Jeg har brukt Peruvian Highland Wool farge: 187 (rosa) som jeg har kjøpt hos www.123knit.com. Det er et billig garn men det virket alle tiders når jeg strikket med det. Det er mykt og godt og omtrent like tykt som Smart og Heilo. Jeg tror Inca Alpakka vil bli for tynt hvis du skal bruke pinne 5mm, men du kan jo gå ned i tykkelse på pinnene og tilpasse maskeantallet. Selv har jeg erfart at hvis man strikker alpakkagarn med litt store pinner for å få et luftig plagg har det lett for å nuppe. Men grad av "nupping" kan jo variere fra person til person, har jeg hørt. Du kan jo bruke garnet dobbelt, eller en tråd alpakka sammen med et annet garn (babyull, Lanett e.l.), da vil det virke litt lettere tror jeg.
  Det var en rask og morsom jakke å strikke. Lykke til =)

  SvarSlett
 4. Takk for tipset. Det var det jeg tenkte.

  SvarSlett