mandag 13. desember 2010

Slangegenseren

I høst en gang startet jeg på min Wisteria. Ang. navnet; Wisteria (Wikipedia) er en slekt med klatreplanter, men Anne, venninnen min, kaller den for Slangegenseren ;)

Den er strikket ovenfra og ned. Det gikk veldig raskt i starten jeg var ferdig med bolen og fikk startet på ermene i løpet av en langhelg. Men så stoppet det opp. Garnet farget veldig av på hendene når jeg strikket og så så det ut som den ble alt for stor, ikke moro i det hele tatt.
For et et par uker siden tok jeg meg sammen og ga genseren en ny sjanse. Jeg var (og er fremdeles) nyskjerrig på garnet som jeg ikke har strikket så mye av og jeg ville se om den passet i det hele tatt. Nå er den ferdig og den passer :) Jeg tror dessuten jeg fikk vekk overskuddsfargen da jeg vasket den. Genseren fikk mange flere skyllinger enn hva som er normalen her i huset, men jeg tror det var det som skulle til.
Jeg strikket halsen litt lavere enn den er tenkt (jeg får kvelefornemmelse hvis jeg har noe for tett rundt halsen).

Mønster: Wisteria av Kate Gilbert 
Garn: Peruvian Highland Wool (Filcolana),  farge Teal #202, 12 nøster
Strikkepinner: 5,0 mm

5 kommentarer:

  1. Superfin i blått! Jeg har ei jakke i samme garnet, og den har holdt seg veldig bra, og jeg er en nuppeperson til vanlig.

    SvarSlett
  2. Monstermønster: Åh, det var godt å høre! Jeg var nemlig litt skeptisk ang. nuppingen men nå føler jeg meg beroliget ;)

    SvarSlett
  3. Absolutely perfect. I love the patten especialyy in this colour!

    SvarSlett