torsdag 3. mars 2011

Morsomt monteringsarbeid

Som jeg har nevt tidligere hekler jeg et ullteppe. Nå er jeg jeg kommet til monteringen. Jeg pleier som regel å grue meg litt til det og denne gangen var ikke noe unntak. Jeg synes det som regel er tidkrevende og til tider litt kjedelig. Men hadde jeg visst hvor greit dette skulle gå, så hadde jeg gledet meg til det i stedet for! Snakk om energi-lekkasje ;)

Jeg bruker noe som på engelsk kalles for Flat Braid Joining. Jeg har sett det på noen YouTube-videoer tidligere. Da jeg skulle igang med å montere teppet mitt, tenkte jeg friske opp hukommelsen og søkte på internett etter videoen. Og jeg fant, jeg fant, en variant... hvor man i prinsippet skal klare å hekle sammen hele teppet i en sammenhengende operasjon. Og gurimalla hva bra det funker! Det blir nesten ingen tråder å feste! Ta en titt på:
 1. Joining Squares: Part 1:Five-Chain flat braid, Continuous Join Method 
 2. Joining Squares: Part 2: Five-Chain flat braid, Continuous Join Method
Jeg følger det til punkt og prikke, med et unntak: jeg hekler 3 luftmasker i stedet for 5. Og det går overraskende fort.


Et stort Hurra for Flat Braid Joining, Continuous Join Method.

8 kommentarer:

 1. Hei! Det der ser jo nærmest genialt ut. Jeg har hatt lyst til å hekle et eller annet med bestemorruter, men det som har holdt meg igjen er nettopp monteringen til slutt. Men med den metoden ser det jo lekende lett ut, og pent blir det også. Kanskje jeg skulle prøve meg allikevel ...

  SvarSlett
 2. Sammenheklingen ser flott ut! Så mye bedre enn "min" gamle måte :o)

  Teppet ditt blir kjempeflott - gode farger!

  SvarSlett
 3. Ser veldig bra ut - takk for tips!

  SvarSlett
 4. Smart. Dette ser jo skikkelig fint ut. Og det med at det blir lite tråder å feste høres fantastisk ut. Takk for dette tipset og lykke til med resten.

  SvarSlett
 5. Nydelig fint...og sammen heklingen ble kjempe fin
  Ha en kretiv kveld
  Hilsen til deg

  SvarSlett
 6. Hei Wenche!
  Flott teppe, likte godt effekten av den sammen-heklingen, litt luft mellom gjorde seg:)

  Tusen takk for veldig hyggelig hilsen hos meg. Jeg er blitt veldig glad i den jakka:) Selvfølgelig kan du få vite hvike farger jeg har brukt. Det er Luxor farge nr 339(kobber) og nr 369(naturhvitt) i hovedmønsteret, borden nederst på ermene har jeg strikket i nr 366(beige)og 330(rødt)Bladborden er i 369(natur hvitt) og 343(mørk brun) Jeg har strikket på pinner nr 2, ganske fast. Lykke til! Jeg vil gjerne se det ferdige resultatet, enten du velger disse fargene eller andre:) Jeg har strikket en jakke til i Luxor i lilla nr 326, også en herlig farge! Luxor er det beste bomullsgarnet jeg noen gang har vært borti:) Det blir ikke slaskete.
  Ha en super dag:)

  Smil Torunn

  SvarSlett
 7. Dette blir nydelig. Jeg likte så godt fargene du har brukt. Takk også for flotte vottemønster. Jeg er snart ferdig med mine, så da kommer det bilde!

  SvarSlett
 8. Lekkert - fikk jammen lyst til å hekle ruter igjen. Morsom og dekorativ monstering - dette må nok prøves. Får dykke ned i restekurven.

  SvarSlett