søndag 20. november 2011

Grrrr....

Grrrr...og æsj og bæsj!!! For å si det rett ut!
For å starte med forhistorien til dette noe ufine og frustrerte utropet: For noen uker siden var Tine Solheim og inspirerte medlemmene i Bærum Husflidforening. Hun lager fantastiske modeller. Det er ikke til å unngå å la seg inspirere :)
Selv falt jeg pladask for mange modeller. Jeg har alle hennes tre bøker og har bladd i dem mange ganger, men det er noe eget å se modellene i virkeligheten. Jeg hadde lyst å strikke mange ting, men hvilken skulle jeg velge først? Valget falt på en nydelig, feminin, rosa vest; Barletta fra boken Retromasker.
Jeg nærmest løp til butikken dagen etter og kjøpte garn. Nå er jeg kommet opp til rundfellingen og gleder meg til å bli ferdig slik at jeg kan ta den fine vesten i bruk.
Men fy for noen elendige mønstre :( Jeg har også erfart det tidligere med hennes mønstre, og synes for så vidt at de har blitt bedre med tiden. Men jeg må si at at hvis man ikke er svært tålmodig (eller kanskje til og med sta), erfaren strikkerske/heklerske og kan ty til litt "fri diktning" underveis når man strikker/hekler etter Tine Solheims mønstre, er risikoen stor for at man gir opp.
Jeg skal ikke gi opp, men vesten blir ikke helt "i følge boken". Dere skal få se bilder etterhvert.
Bildet er lånt fra Tine Solheims hjemmesider

6 kommentarer:

 1. Så kjedelig når fine strikkemodeller ikke stemmer med mønstrene sine! Synes du skal si fra jeg, hun vil jo sikkert at flest mulig skal strikke modellene sine.... eller tilby deg å testrikke/korrekturlese for henne..
  Uansett må du ha lykke til med vesten, den blir nok fin selv om den får en annerledes avslutning.

  SvarSlett
 2. Fy vad tråkigt. Sådant får mig att tappa lusten alldeles.

  SvarSlett
 3. Jeg er enig og syns det er fint noen tør si det.
  Jeg har en bok av henne men tør ikke strikke noe derfra av samme årsak.
  Jeg syns det ofte ser ut som å strikke deler til et symøster,og forutsetter skredder ferdigheter i tillegg.
  Nå våkner strikkegeleden i Norge igjen og mange kan miste motet unødvendig ( om de ikke har oppdaget engelske " inn med teskje oppskrifter", som er aldeles herlige og gjør det lett å lykkes!:) )
  Ingrid M ( rav)

  SvarSlett
 4. Mulige det har noe med hennes bakgrunn innen søm, at hun tenker mer skreddermessig?

  Lykke til med fortsettelsen på vesten!

  SvarSlett
 5. Jeg har en bok og har kjøpt noen blader med hennes oppskrifter, men har ikke forsøkt noen av dem ennå. Husker jeg la merke til at det ikke var oppgitt strikkefasthet i flere av oppskriftene... Men kreativ er hun! Ikke noe "less is more" der i gården!

  SvarSlett
 6. Ærgerligt at opskriften ikke er i orden. Glæder mig nu alligevel til at se det færdige resultat :-).

  SvarSlett