onsdag 30. november 2011

Hals over hodet - 2 og 3

Jeg kan ikke hjelpe det; men jeg tror jeg er blitt lettere hekta på disse heklede halsene.
Nå hekles det med Drops Nepal og heklenål 6mm.
Nr 4 er også på gang. Den er grågrønn, litt mørkere enn den lyse på bildet her over. Kanskje det blir noen av disse under juletreet i år ;)

7 kommentarer:

 1. hei....kjempelekre halser...finnes det mønster på disse? jeg skulle så gjerne hatt en jeg også....ha en fin dag....

  SvarSlett
 2. De er utrolig vakre!!

  Selger du mønster??

  SvarSlett
 3. De er nydelige! Det er sant at Eplas julebasar var inspirerende
  :-) Har du mønster og trenger en prøvehekler, melder jeg meg frivillig!

  SvarSlett
 4. Hei Wenche,

  Fy fela så fine halser du har laget! De var bare helt skjønne:)
  Heldige deg som fikk med deg julemarkedet i Heggedal....Dit hadde jeg også lyst til å dra, men det gikk ikke siden jeg var alene med alle ungene. Vel, det blir vel flere sjanser....

  Stå på videre med juleforberedelsene:)

  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 5. Så hyggelig at dere liker halsene :D

  Jeg har ikke mønster. Jeg har heklet etter et bilde. Og jeg kommer nok ikke legge ut oppskrift på selve blondekanten nederst. Men jeg kan godt skrive ned fremgangsmåten på selve "hoveddelen" på halsen.

  Jeg har brukt Drops Nepal og heklenål 6 mm og har lagt opp 21 lm. Dvs 20 lm + 1 lm (snumaske). Snumaske = jeg snur alle omg med 1 lm og hekler alltid første fm. Noen pleier å hoppe over denne, men jeg synes det er lettere å hekle på kantene hvis man hekler denne første masken. Første omg hekler jeg 12 fm, 8 st. Neste omg er det 20 fm. Gjenta disse to omg ytterligere 31 ggr (totalt 64 omg). Så hekler/syr man sammen halsen og kanten oppe og nede skal hekles på. Kanten oppe er en skjellkant med stavgrupper på 5 st med en fm mellom hver stavgruppe. Jeg har heklet ca 11-13 skjell langs kanten. Se hva som passer. På kanten nede er det først heklet en omg med st. Hekle 4 staver pr 2 omg = tot 128 st. Når du nå skal hekle blondekanten har du mange variasjonsmuligheter. Kanten kan "utbroderes" i mer eller mindre grad, alt etter som man vil ha det. Finn en heklebord du liker som ikke strammer ytterst, dvs. gjerne en som "åpner seg" litt. Hos Garnstudio finner du noen eksempler.

  SvarSlett
 6. Heisan!

  Så fin en hals, veldig vakker!
  Tusen takk for hyggelig kommentar ang Fanajakken. Pussig at du spurte om type garn fordi jeg akkurat stod med den i hånden og lurte på om jeg kunne kjøre den i maskinen på ullprogram, jeg husker slett ikke hvilket garn jeg brukte. Finner det nok ut om jeg tar et dypdykk i alt restegarnet, men det er en tidkrevende jobb...:) Mulig det var Rauma. Er iaff en ganske klar lyseblå farge uten antydning til gråskjær. Gir deg en lyd om jeg skulle få en aha-opplevelse.

  Lisbeth

  SvarSlett