tirsdag 13. desember 2011

Lucia-morgon

Godmorgen

I dag er det Luciadagen. Det er en av de dagene jeg lengter tilbake til Sverige. Heldigvis jeg kan se på Lucia-morgon på svensk svt2. Det er nok den eneste gangen i året jeg setter på TVn tidlig på dagen. Det er så vakkert og stemningfult.
Før du leser videre vil jeg bare si at noen ord i dette innlegget er skrevet på svensk, det er et bevist valg....ikke språkforvirring ;)

Disse lysestakene finner jeg frem hver 13.e desember. Jeg har hatt dem siden jeg var 13-14 år og det begynner å bli noen år siden. Er de ikke søte, jeg er veldig glad i dem.
Luciatåg på TV
Tärnor og stjärngosse

Se på disse søte tärnorna

Hvis det er av interesse kan jeg fortelle at et Luciatåg's  sammensetning er som følger:
(teksten hentet fra Wikipedia)
Luciatågets huvudperson är Lucia. Lucia är en flicka eller ung kvinna. Lucia går främst i tåget. I sitt följe har hon 12 (ett heligt tal Lucia är den 13 tärnan) tärnor som också är flickor eller unga kvinnor och som vanligen följer Lucia parvis. Ibland förekommer även stjärngossar som är pojkar eller unga män.
Framför allt om deltagarna är barn kan det även ingå pepparkaksgubbar/-gummor, tomtar och en Staffan Stalledräng med eller utan "fålar" i tåget.

Vil du lese mer om det finner du informasjon om Luciatåg her.

Så over til noe helt annet, nemlig pulsvarmere. Jeg har laget enda ett par som er "hermet etter" et par jeg kjøpte på Epla's Julebasar for noen uker siden. Det første paret kan du lese om her.
Blonden på dette paret ble litt nettere. Jeg hadde ikke tynt nok garn til det forrige paret men jeg fikk til slutt tak på et garn som var bedre egnet. Denne blonden er heklet med Solberg 12/3 mercersisert bomullsgarn og heklenål 1,25mm. Pulsvarmeren for øvrig er i supermyk babyull.


7 kommentarer:

 1. Ønsker deg en riktig fin Luciadag, selv her i Norge :-)

  SvarSlett
 2. Jag tittade på Luciatåget från Göteborgs domkyrka. Det var enormt vackert och storslaget. Sånt borde man vakna till varje morgon.
  Pulsvärmarna var de vackraste jag sett i hela mitt liv! Kram Kicki!

  SvarSlett
 3. Hei.
  Dt er noen helt utrolig flotte pulsvarmere du har strikket. Du legger ikke ut oppskrift på dem?
  Ønsker deg en fortsatt fin lucia.
  Gunn

  SvarSlett
 4. Så koselig morgenstund du har hatt i dag .. husket ikke på at det var Lucia engang jeg ... nydelige bilder. Klem

  SvarSlett
 5. Så mange herlige stemningsbilder det var å finne hos deg :-)

  Jeg er akkurat som deg: tråler julemarkeder for å se hva de har laget. Ikke for å kjøpe så mye, men for å se hvor mange fine ting de lager, og for å få nye ideer selv.

  Skikkelig lekre og forseggjorte disse pulsvarmerne :-) Kroneborden kjenner jeg igjen :-) jeg heklet den i gullgarn for å avslutte nederst på en kjole en gang.

  Kos deg videre med førjulstiden :-)

  SvarSlett
 6. Hei Wench!
  Så hyggelig at du deltar i julekalenderen min! Og jeg forstår jo at gårsdagens episode, om fjøsnissen som dro litt for lanft østover, var kjente trakter for deg!

  Jeg var i Dalarna i sommer, og har tatt vare på oppskriften din på Selbuvotter med Dalahäst! Den var midt i blinken for meg, og jeg håper å få strikket meg et par slike! Takk for mønsteret!

  Da ønsker jeg deg en fin dag, og så får du følge med på fjøsnissens sprell, og se hvordan historien ender!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 7. Oi! Lekre pulsvarmere jeg fant her hos deg!! De blondene gjorde de skikkelig feminine og flotte!!

  SvarSlett