torsdag 22. desember 2011

God Jul

Nå er det nummeret før..... I morgen er det dagen før dagen, lille julaften. I Sverige kalles det "Dagen före Dopparedagen". Navnet Dopparedagen kommer av en gammel svensk tradisjon; "Dopp i grytan", det nærmeste man kommer her er nok Mølje.
Akurat nå står risgrøten og putrer på komfyren, det skal bli deilig riskrem av den på julaften.
Ellers har det blitt litt baking, noen forskjellige slag av innlagd sild, rødkål, kjempegode medisterkaker, etter oppskrift fra boken Mitt Landlige Kjøkken + + + Det skal bli deilig å smake på alt :)
Her ser dere den lille Hagegrisen min (Trädgårdsgrisen). Den fikk jeg av eldstedatteren min for mange år siden. Helt siden da har han stått i vinduskarmen på kjøkkenet og passet på. Han er i stort sett blid og fornøyd. Men aldrig ser jeg ham så glad som når Julemusen kommer og holder ham selskap.
Dette kjekke eksemplaret av en Perlehøne ble med oss fra Sør-Afrika da vi var der i begynnelsen av året. Hun trives også best i vinduskarmen på kjøkkenet. Men Hagegrisen er ikke helt fortrolig med henne...hun skravler litt for mye for hans smak ;) Derfor har hun funnet sin faste plass en krukke eller to til høyre for Hagegrisen.
Han her er Blomster-Nissen min. Han liker seg egentlig best i skogen. Men i brist på skog på kjøkkenet har han funnet seg godt til rette i Julestjernen.

Jeg regner ikke med at jeg får tid til å lage noen blogginnlegg på et par dager. Derfor vil jeg nå ønske alle som kommer forbi her på bloggen en riktig God Jul.

5 kommentarer:

 1. Koselig med julepynt - og annen pynt! Ønsker deg og dine en riktig god jul!

  SvarSlett
 2. Så koselige bilder ... får ratt litt julestemning av å se på de. God Jul !

  SvarSlett
 3. En riktig god jul ønskes deg fra meg på Lillehammer også, Wenche!

  SvarSlett
 4. Så koselig du gjør det til jul, Wenche! Jeg håper du har hatt en fin julehøytid og ønsker deg et riktig flott og kreativt 2012!!! Klem fra Solveig

  SvarSlett