lørdag 19. desember 2015

Seterkoften

Tidligere i høst sendte jeg inn et bidrag til ukebladet Familiens koftekonkurranse. Det var over hundre innsendte bidrag og min kofte var blandt 25 finalister. Koften nådde ikke til topps, men jeg er selv veldig fornøyd med den. For meg selv er det en favoritt, lik som en vinner ;-)
Her kan du se de 25 finalistene. Koften min er på bordet, andre rad nedenfra, helt til høyre
Foto: Familien v/Familiens koftegrupe på facebook
Oppskriften har vært ferdig i lengre tid men det har vært så mye annet på programmet, at publisering av oppskriften har blitt satt på vent. Nå har jeg omsider fått satt meg ned og tatt en siste kontroll av oppskriften og nå publiseres den ... trrrrrommevirvel!
Koften er strikket med Rauma finullgarn. Den er lett og fin, men absolutt varm nok for å tåle mye kaldere værlag enn vi har på østlandet nå om dagen.
Det er en del mønsterstrikk på den men det er også mange ensfargede omganger mellom bordene, så det blir på en måte en naturlig fremdrift på strikkingen. Ermene er fint formet og strikket inn samtidig med resten av bærestykket. Det betyr mindre monteringsarbeid. En annen fordel er at det blir en nett kofte, lett å bruke under ytterplagg fordi her er det ikke noen klumpete sømmer.
Jeg liker så godt de gyldne knappene. De står så fint mot det olivengrønne i koften. Jeg har i grunnen aldri tenkt på at kofteknapper kan være annet enn sølvfarget. Men nå har jeg skjønt det ;-)
Oppskriften koster NOK 50, og kan kjøpes her (på bloggen), eller her (på ravelry).

Håper du har en fin helg og ikke er alt for stresset infor julen. Det er fint å ha en liten strikkepause innimellom og/eller rett-som-det-er, alt ettersom det passser for deg.

18 kommentarer:

 1. Flott kofte! Jeg ser den for meg i blåfarger, også.
  God førjulstid til deg!

  SvarSlett
 2. Utrolig flott kofte. Gratulerer med mønsterutgivelse!

  SvarSlett
 3. Nok ei fin kofte! Artig at det er blitt moderne med kofter igjen, og nå strikka i tynnere garn enn i gamle dager. Nydelige farger du har valgt!

  Fortsatt god lørdagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Ingunn.
   Selv håper jeg at kofter aldri går av moten. Det er jo så moro å strikke.

   Slett
 4. Nydelig kofte Burde absolutt hatt en plass blant de 3 beste i konkurransen

  SvarSlett
 5. Utrolig flott kofte. Skjønner godt at dette er en favoritt. Tror jeg setter den på ønskelista min;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da, gleder jeg meg til å se en variant etter hvert ;)

   Slett
 6. Knakende fin kofte! Jeg har jo sett originalen i grønt, og den er kjempefin, men jeg så den plutselig for meg i rødt også. :-)
  God helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Anne: rødt og burgunder mot støvet rosa og beige eller ubleket ;)

   Slett
 7. En så vacker kofta! Och jag förstår att du blev förtjust i knapparna också. (Stövlarna passade riktigt bra till också!) Ha en god jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tack! Ha en rikitgt god jul du också =)

   Slett
 8. Koften din var nydelig, og jeg likte veldig godt grønnfargene! Jeg ønsker deg en fortsatt god jul, og et kreativt nytt år! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Cathrine. Og fortsatt god jul til deg også :)

   Slett