søndag 11. desember 2011

Noe for toppen og noe for stumpen

Noe for toppen: Når jeg lager dusker til luer pleier jeg å rufse dem opp med en børste for strihårede hunder. Den er også veldig fin å "rugge" opp innsiden av pjonede eller tovede votter med. Det blir så mykt og deilig.
Men man må passe på å ikke gå fort hardt til verks, det skal jo helst være litt ull igjen i dusken og i vottene. Man må også passe seg litt så man ikke river seg opp på fingrene når man gjør det. Børsten kan stikke og rive ganske bra for å si det sånn... Luene er tilbehør til noen av halsene jeg har heklet. Den ene er Vaffelluen til Pickles og den andre er etter en oppskrift fra Drops Design. Fine luer begge to.
Noe for stumpen:
Når man er på tur eller bare skal sitte ute i solveggen er det viktig å ikke bli kald på stumpen. Og det man sitter på kan like gjerne være litt pent å se på også, ikke bare funksjonelt. Sitteundelaget her er heklet i PT3 og tovet. Det er heklet med dobbelt garn og heklenål nr 12mm! Gjett om det føltes som å sitte med en vedkubbe i hånden ;)
På bildet oppe til venstre er det ferdig tovet. Bildet nede til venstre er tatt før det ble sendt inn i vaskemaskinen. Oppe til høyre ser du hvor stort det var før det ble tovet (det er det som ligger brettet over armen). Det var ca 60 cm i diameter. Etter tovingen er det ca 40 cm i diameter. Oppskriften er fra heftet PT Design 110. Men det finnes tydligvis også som et eget mønster PT Desig nr. 1637 (se bildet nede til høyre).

4 kommentarer:

 1. Kjempefine luer, halser og sitteunderlag!

  SvarSlett
 2. Så morsomt Wenche .. og for en jobb .. 60 cm i diameter med vedkubbeheklenål .. pass på armer og skuldre! Tipper noen blir lykkelige eiere av noe nytt og vakkert til jul .. Sett av en dag i romjulen til meg da er du snill .... når du er ferdig med alle juleprosjektene dine ..

  SvarSlett
 3. Vilka vackra rumpvärmare ;-) Och bilden på dig är jättefin!!!

  SvarSlett
 4. Så snedig å fluffe opp dusken slik, det var lurt. Takk for tipset!

  SvarSlett