fredag 20. september 2013

Slagplan for helgen

Siden min Eskimogenser blir ferdig aldeles straks:
Og siden vi har dratt på hytta (gubben har «hyttekontor» i dag) og jeg ikke må finne på å gå tom for strikketøy. Og siden jeg fikk LevLandlig i postkassen i går med en artikkel om gamle strikkekofter som var veldig inspirerende:
Og nettop siden «derfor» er jeg i gang med å legge en slagplan for helgen:

Den ultimate slagplan for helgen

 1. Strikke ferdig Eskimogenseren.
 2. Ta mål.
 3. Beregne meg frem til en slags oppskrift for en fin kofte med rundfelling...
 4. ...med hjelp av diagrammet jeg laget i går.
 5. Finne frem garn.
 6. Finne frem egnede strikkepinner.
 7. Frem til Eskimogenseren er ferdig kan jeg tenke over slagplanen og eventuelt revidere den hvis det viser seg nødvendig ;)
 8. Starte nytt strikkeprosjekt.  Ha en strålende helg.

9 kommentarer:

 1. Eskimogenseren din blir kjempeflott!! Kofta ser veldig fin ut, trur ikkje du vert arbeidsledig i helga:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) planen virker bra....jeg har nesten fått gnagsår på pekefingeren ;)

   Slett
 2. God plan! Eskimogenseren ble kjapt ferdig! Den er fin - herlige farger. Er du fornøyd med garnet?
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja planen var ikke så dum ;)
   Jeg har igjen å feste tråder og synde halskanten på genseren. Den blir fort ferdig. Jeg tror jeg vil bli veldig glad i den.
   Men garnet....jeg vet som sagt ikke noe om det. Det er veldig mykt og godt men for å være helt ærlig synes jeg det er litt for tynt og lite elastisk til å strikkes med på pinner 5 mm. Det resulterer for så vidt i et lett og fint plagg men det var litt plundrete å strikke flerfarget mønsterstrikk med, og da har jeg strikket litt fastere enn oppskriften tilsier. I oppskriften skal det være 19 m pr 10 cm men jeg har 20 m. Det er sikkert et fint garn til plagg uten flerfarget mønsterstrikk. Og det varierer helt sikkert fra person til person hvordan man liker å ha det når man strikker ;)
   Når alt dette er sagt må jeg si at jeg er veldig fornøyd, jeg håper bare at det ikke nupper (!) og at det ikke er alt for lett å hekte seg fast i trådene på baksiden.....

   Slett
 3. Hei!

  Så fin eskimogenseren ble! Jeg gjorde et googlesøk på "kofte" og s dukket denne posten opp. Så glad for at jeg oppdaget bloggen din.

  Jeg bruker knitbird for å lage diagrammer, men er ikke superfornøyd. Hva slags software bruker du for å tegne strikkediagram?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig melding :-)
   Jeg bruker også knitbird og kan vel også si at jeg ikke synes det er helt perfekt. Men det er vel greit nok... Jeg bruker også Adobe Illustrator. Det fungerer bra men man må bygge alt opp fra bunnen. Dessuten må man besitte programvaren som er ganske kostbar og vite hvordan den brukes. Så knitbird er jo bra på den måten ikke så vanskelig å lære seg og billig ;-)
   Takk for besøket og velkommen tilbake.

   Slett
  2. Tusen takk for svar. Da får jeg leve med knitbird inntil jeg finner noe bedre :-)

   Slett