søndag 5. februar 2012

Pyntesokker i LevLandlig

I nyeste utgave av LevLandlig var det en oppskrift på et par koselige sokker. Det var i følge redaksjonen leserne som hadde etterlyst oppskriften fordi det var et bilde av noen fine sokker i en tidligere reportasje.
I forrige uke hadde jeg en lunsjavtale med en hyggelig dame jeg har truffet i forbindelse med et kurs i husflidforeningen her hvor jeg bor. Jeg har lovet henne at jeg skal vise henne hvordan man strikker 2 sokker/votter/ermer mm. samtidig på en rundpinne. Lunsjavtalen var på onsdagen, og en merkelig nok trodde jeg ikke jeg hadde noe håndarbeid på gang som var passende for å kunne vise denne teknikken. Når jeg hadde tenkt litt nærmere på det utpå kvelden, fant jeg ut at jeg hadde flere prosjekter som hadde vært gode eksempler. Men pytt, pytt.... Og siden jeg syntes disse sokkene var så fine, og jeg hadde garn som passet...og...du skjønner vel hva som skjedde...

Sokkene på bildet i bladet har mønsterstrikket hel. Den publiserte oppsriften er fra Rauma, men som det også er opplyst om i bladet, er hælen ikke en del av mønsteret.
Her er et diagram på en lignende hæl hvis du også har lyst å strikke disse sokkene med åttebladsrose på hælen :) Det eneste du må tenke på er at du må minske en maske på første rekke på hælen, slik at maskeantallet blir 29 (gjelder for voksen størrelse).
Jeg strikker mine sokker i garnet Sterk fra Du Store Alpakka. Det er første gang jeg bruker det garnet. Det er fantatisk mykt og deilig og jeg er spent på hvor sterkt det er. Jeg har hittil bare hørt positive omtaler av dette garnet ;)
Jeg tenkter jeg legger ut bilde av sokkene i morgen. Jeg skal ta bilde av dem i dagslys.

4 kommentarer:

 1. Åååå de var fine !
  Gleder meg til å se dine. Skynd deg... ;)
  Jeg har Sterk garn i lageret mitt.

  SvarSlett
 2. Kjempesøte sokker da :-) kanskje du kan "kurse" flere av oss som ikke kan teknikken "to-på-en-gang"... med et lite blogg-kurs?? Ja, også likte jeg Pippi-gensen din - den var jo bare helt herlig da! Fortsatt god helg :-)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for at du deler mønsteret på hælen til pyntesokkene.Jeg har også strikket de nå.Ønsker deg en fin lørdag.

  SvarSlett
 4. åhh,disse var så fine!MVH Tinemor T

  SvarSlett