tirsdag 31. januar 2012

Skjerf med roser

Jeg fortsetter med å teste ut om reparasjonen av strikkemaskinen var vellykket. Nå er mønstrestrikkingen testet ut. Det har gått bra så langt :)

Jeg fikk en nydelig lue av mamma i julegave. Det er en Marilyn hatt fra fra Tyrihans. Gjett om jeg ble glad! Men...

...den flotte blåfargen, som tilsynelatende bare ser helt vanlig mørkeblå ut, spiller fort "sprell" hvis den blir satt sammen med andre blåfarger. Så jeg trengte sårt et matchende skjerf.

Hvis du ikke allerde vet det...så har jeg et enormt (og det er ikke å overdrive) garnlager. Heldigvis fant jeg et tynt kamgarn i eksakt samme farge i lageret mitt. Det er jo alltid like tilfredstillende å kunne bruke av det man allerede har ;)
Så måtte jeg ha et blomstermønster, som "fanget" opp blomstrene på hatten/luen. Altså tegnet jeg et rosemønster. Men jeg ser nå at det trenger litt modifikasjoner, fordi at i frykt for at det skulle bli for lange tråder på baksiden har jeg nemlig lagt til noen små "lus" innmellom, men ser at det ble litt rotete. Men nå har jeg i hvertfall et skjerf som passer til den fine luen min.
Når jentene mine var små strikket jeg en genser til den yngste av dem som var full av søte roseknopper. Faktisk minner dette skjerfet meg om den. Deilige minner :)

4 kommentarer:

 1. For et lekkert skjerf du har laget! Jeg syns ikke rosene ser rotete ut i det heletatt... Den lua var også helt herlig, så nå kan du vandre matchende rundt i vinterkulda:) Du er bare så dyktig Wenche". Stå på videre...

  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 2. Åh dom rosorna var väldigt vackra. Jag har en mängd olika,men inte just den lilla med kvisten. Har du ett mönster som du kan tänka dig att dela med dig av? Perfekt till mössor och vantar med små rosor. Jag har Kauni-rosen, Gotlands-rosen och en del andra modeller...

  SvarSlett
 3. Hvor er det et smukt halstørklæde! Rosenmønstret er bare så fint! Tænk at du selv har lavet det.

  SvarSlett
 4. Skjerfet ditt ble bare vakkert rett og slett! Nydelig blåfarge da, og mønsteret passet kjempefint til den lekre luen din :-)

  SvarSlett