søndag 29. januar 2012

Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump...

...eller Pippi som vi gjerne kaller henne. For en herlig figur!
Jeg husker da jeg var liten og vi så på på Pippi på TV. Det var så fantastisk bra. Det er det for så vidt fortsatt, men det skjer ikke så ofte at jeg ser på Pippi på TV.
Noe som gjorde sterkt inntrykk var da Pippi snakket med mamman sin som var en engel i himmelen. Da ble jeg veldig trist og fikk noe jeg på den tiden kalte "starkt i ögonen", dvs. jeg turte ikke å innrømme at jeg gråt ;) Jeg gråter fortsatt rett som det er når jeg ser på film, men prøver ikke å skjule det eller komme med noen unnskyldninger.
Pippigensere har vært populært en stund nå, og det er vel ikke til å undres over (syns nå jeg da). Det er egentlig en Gotlændsk fisketrøje. Opprinnelig er de strikket i vrangbord hele veien, men det er mange glattstrikkede å se nå til dags også.
Jeg har en strikkemaskin. Den har tullet litt i det siste, så jeg måtte sende den på service. Og når jeg fikk den tilbake måtte jeg jo prøve den for å se om reparasjonen holdt mål. Derfor har jeg nå strikket meg en aldeles egen Pippigenser i ull. Det meste funket fint. Og for en gangs skyld ble målene akkurat som jeg hadde beregnet. Jeg har aldri vært så nøye med en strikkeprøve i hele mitt liv!
Jeg heklet en rød halskant.
Jeg har alltid vært begeistret for denne fargekombinasjonen. Og den dukker opp både nå og da når jeg lager ting....se bare på dette teppet jeg vevde for litt siden.
Ha en fin uke!

6 kommentarer:

 1. Hei, du lager masse fine ting, blandt annet sjal som jeg liker godt å strikke også. Jeg har et spørsmål til deg.... Holder på med et svenskt mønster, kalenderhalsduk... Sto fast på ett ord der, skal strikke en 1 plutt. Kan du fortelle meg hva det betyr?
  Takker på forhånd :-)

  SvarSlett
 2. Ja, Pippi och Pippitröjorna är underbara. Vilken bra ställning du hade för att hänga upp tröjan på.

  SvarSlett
 3. Så flott Wenche .. og bra at du endelig har fått orden på strikkemaskinen din .. nå tenker jeg det nesten er umulig å oppnå kontakt .. topplokket går nok for fullt kan jeg tenke meg .. MEN "Solsnu" .. kommet noen vei der ? Klem

  SvarSlett
 4. Helga: Ordet plutt har jeg vel ikke hørt i forbindelse med strikking. Men jeg kan tenke meg at det er snakk om en liten boble av noe slag. Får du det til å stemme overens med oppskriften? Med plutt menes noe lite, og det brukes ofte i forbindelse med små barn. F.eks. "Åh vilken söt liten plutt!" eller "Nej, du kan inte vara med. Du är ju bara en liten plutt." Men det kan også brukes i andre sammenhenger; "Det var små pluttar (=klumper/nupper) på den..."

  Anne: "Solsnu" er på vei (rent mentalt i hvertfall). Skal prøve meg "allerede" i morgen...rydder rundt sy maskinen i dag ;)

  Dessi9: Ställningen är en sk. "Jumper Board". Den använder jag til att hänga upp tröjor till tork på när jag har tvättat dom. Men den passar inte så bra til tröjor och koftor med isatta ärmar, raglanärmar eller runda ok. Men det är helt perfekt til tröjor/koftor med lite enklare snitt. Typ den på bilden eller alla fina lusekoftor ;)

  SvarSlett
 5. Har funnet ut av ordet jeg lurte på, tusen takk!

  SvarSlett
 6. Den ble bare helt utrolig lekker! Har sett mange varianter av "Pippi-trøjer" rundt på bloggene i det siste. Og votter, sokker o.l. også. Det frister...
  Ha en riktig fin uke!

  SvarSlett