mandag 23. januar 2012

"Rapport" om litt forskjellig

For tiden driver jeg med litt forkjellig smått og godt, og det føles egentlig ikke som det er noe særlig å "rapportere" om her på bloggen.

Jeg strikker videre på genseren til mannen. Det går langsomt men egentlig veldig greit. Det er et lettstrikket mønster som ikke krever så mye oppmerksomhet fra meg.
I dag har jeg gjort litt monteringsarbeid. Du skjønner at i juni sommeren 2010 begynte jeg på en enkel genser i lingarn. Det var litt kjedelig å strikke og dessuten støvet garnet så fælt at jeg helst ville strikke det utendørs, så det tok litt tid. Og så var det monteringen da. Så summasummarum; strikketøyet har blitt liggende i en pose veldig lenge nå. Men i dag....tok jeg meg sammen og sydde den sammen og festet alle trådene. Det var merklig mange tråder å feste, så jeg lurer på om det var mange knuter på garnet? Nå ligger den i vaskemaskinen og får seg en liten omgang, men først etter å ha ligget i bløt en stund først. Jeg har nemlig lært at lintøy skal bløtlegges før vask i maskin, ellers vil linfibrene visst nok kunne knekke av den røffe håndtering i maskinen.
Sjekk det fine nålebrevet jeg har. Det var det min tante som laget som liten pike. Det er en finurlig konstruksjon som brettes sammen til en trekant når man lukker det.
Se også på trådrullene. Den sorte trårullen tror jeg er nesten 30 år. Da kan man jo bare gjette hvor gammel trådrullen med den lyse tråden er.
Og så har jeg strikket noen "perlepulsvarmere" igjen.
Og så har jeg skaffet meg boken Solveigs Vantar. Den er en annerledes vottebok. Jeg liker den :)

Og så.....var det alt for denne gangen.

Ha en fin uke :)

3 kommentarer:

 1. Kjekt å arve slike gamle håndarbeidsting. Bra det blir tatt vare på !
  Fine pulsvarmere du har strikket.
  Ha en fin kveld videre.

  SvarSlett
 2. Det nålebrevet skulle jeg gjerne hatt maken til. Synes jeg har nåler overalt.

  Solveigs vantar kom hit for ikke lenge siden også. Herlig bok!!

  Lykke til videre med herregenseren :-)

  SvarSlett
 3. Fantastisk bog , har den også :-)

  SvarSlett