søndag 10. november 2013

Koften Sagavoll - med rundfelling

I september hadde Lev Landlig en reportasje om gamle strikkekofter og jeg ble så inspirert at jeg omtrent umiddelbart satte i gang med å strikke en ny kofte. Jeg har skrevet litt om den tidligere og du kan lese mer om det herherher og her.
Nå er jeg ferdig med jakken.
Det er en modifisert utgave av jakken Sagavoll 970 S fra Sandnesgarn.
Jeg har som du kanskje ser strikket rundfelling på min variant. Det er rart at det bare skal ta ca 2 uker å strikke selve jakken og at det siden skal ta meg godt over en måned å få strikket knappekantene, klippe opp jakken, montere kantene og sy i knapper. Hmm ... litt å tenke på til det blir aktuelt neste gang.

Det er godt jeg strikker en genser nå som ikke skal klippes opp.
Jeg prøvestrikker mønsteret til en flott genser som torirot har designet. Det er et kjempeartig strikkeprosjekt - ihvertfall så langt. Men jeg betviler heller ikke at det vil fortsette med å holde interessen min oppe med alle sine forskjellige mønsterborder og fargeskift. Jeg strikker med Rauma Finullgarn som er helt perfekt til den her slags mønsterstrikk. Men nå må jeg passe meg for å ikke bli sittende igjen med å måtte feste alle trådene helt til slutt. Det vil nemlig bli mange tråder å feste for her er det mange fargeskift. Jeg har bestemt meg for å ta en runde med å feste tråder hver gang jeg har kommet opp i et antall bestående av ca 20 trådender. Da må det vel kunne gå ganske greit tenker jeg, eller hva tror du?
I dag hadde vi strålende fint vær her hos oss. Vi var ute og gikk en ganske lang tur, gemalen og jeg.
Uansett vær er det er alltid mye å se på når man er ute og går. Det er kjekt å ta noen bilder underveis. Det er ikke alle bilder som blir bra og det er ikke alltid jeg skjønner hva jeg syntes var så fint da jeg var ute på tur når jeg ser gjennom bildene etterpå. Men dette treet, det synes jeg fortsatt er fint når jeg ser på bildet hjemme foran pc-en ;)

Det som er igjen av dagen/kvelden skal jeg bruke til å bake pestoboller og kose meg videre med strikketøyet.

Håper du også har det fint der hvor du er.

13 kommentarer:

 1. Flott kofte! Og veldig vellykket omgjøring til rund sal. Rart det skal ta så lang tid med den siste "finishen", men jeg kjenner meg igjen :-) Da jeg leste det, tenkte jeg, godt du strikker en genser nå, da, og så kom det i neste avsnitt. Kjempesøt strikkekoffert :-)

  SvarSlett
 2. Så flottkofte du har strikket.....og blitt ferdig med.
  Jeg er helt enig med deg....det er raskt å strikke, men klargjøringen tar tid. Jeg klargjør nemlig en jakke nå, og legger den stadig til side, så jeg kan gjøre andre morsomme ting ;)
  Jeg kjøpte også lev Landlig pga ko Og i går kjøpte jeg neste nr, der det var bilder av flere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke gi opp din "kofte-klargjøring". Man blir så fornøyd når man er ferdig :)

   Slett
 3. Kjempefin jakke du har strikket !!!
  Du er sååå flink !
  Fine naturbilder !

  SvarSlett
 4. Så nydeleg kofte du har strikka. Og det var flott med rundfelling.

  SvarSlett
 5. Nydelig kofte! Og mye finere enn originalen. Mønsteret ble veldig pent med rundfelling. Den lilla Setesdals-inspirerte var også veldig flott. :)

  SvarSlett
 6. Kofta ble flott! Finest med rundsal, syns jeg.

  Spennend genser du strikker! Jeg pleier alltid å feste trådene underveis. Strikke litt, feste tråder, strikke litt, feste tråder osv. Godt med litt variasjon i arbeidsstilling. (Og veeeeldig ergelig om man må rekke opp...).
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg følger ditt råd jeg. Jeg har ikke tenkt å rekke opp så jeg tar sjansen på å feste. Variasjon fryder jo har jeg hørt :)

   Slett
 7. Ååå...den var nydelig : )

  SvarSlett
 8. For en nydelig jakke og den ble enda finere med rundfelling.

  SvarSlett
 9. Flott kofte! Ser ut som du har begynt på en fargerikt prosjekt, det blir spennende å se.

  SvarSlett
 10. Wow en herlig jakke... deilig er mønster... jeg liker klassik.
  Ha en fin uke fortsatt. Hilsen kommer fra Viola.

  SvarSlett