torsdag 1. mars 2012

Brukt & Nytt

Jeg har vært en snarvisitt hos søster i Stockholm. Det er en flott by og har du ikke vært der, anbefaler jeg en tur nå som våren er i anmars. På våren og sommeren, ja da er det som aller finest der.
Vi hadde et ærend hos Myrorna, som er noe tilsvarende vårt Fretex, og jeg fant noen ting jeg ikke kunne la være igjen i butikken. Se her!

Helt Konge(lig)!! 75,- SEK per kuvert, og det var 11 kuvert. Jeg tror det var et kupp utenom det vanlige ;) Er det noen der ute som vet noe om dette servicet? I så fall vil jeg gjerne vite....jeg har søkt informasjon om det på internett uten å finne noe som helst.

Neste ting som jeg også synes var et kupp var en flott strikkejakke. Sjekk ut denne da!
En flott strikkejakke, håndstrikket for Husfliden på Hamar. Jeg er jo på Hamar rett som det er. Og det har seg også slik at garnet til den aller første lusekoften jeg strikket, en brun og beige setesdalkofte, var bestemor og jeg og kjøpte nettopp på Husfliden på Hamar. Det hadde jo vært synd å ikke bringe denne strikkejakken tilbake over grensen, nærmere sitt opphavssted.
 
Jeg har aldri sett slike kanter på en norsk kofte før. Jeg tror det er relativt vanlig i Sverige, så før jeg så lappen i nakken trodde jeg det var en svensk strikkejakke. Jeg liker de godt, disse vrangmaskene som "popper" ut. Jeg liker også knappekantene. De består av 10 masker rettstrikk (riller, og med første masken løst av) og 3 masker glattstrikk som belegg på baksiden.

Jeg fant en ting til som "ropte etter meg":

Den tror jeg skal bli hyttegenseren min. Eller kanskje ikke.....

På håndarbeidsfronten har det ikke skjedd stort. Jeg pusler litt her og litt der, ikke så mye å vise frem ennå. Men en ting er ferdig, og det er dette lille snippskjerfet som skal matche min knæsj rosa lue.10 kommentarer:

 1. Den jakken er utrolig fin! Et funn! Du har en bra teft for funn! Jeg tror jeg hadde hatt det hyggelig på bytur med deg!

  SvarSlett
 2. Otroligt vackert porslin. Så kul att allt kommer till användning. Och på Myrorna kan man verkligen fynda, både det ena och det andra. Festligt med tröjorna.
  Vet du var jag ska söka, typ auktioner, bokbörs osv, när jag letar efter norska böcker om maskinstickning?

  SvarSlett
 3. Ulla har en bok om svenske serviser, skal ta en titt når jeg er i Västerås.

  SvarSlett
 4. Oj, så heldig du var! Både mer serviset og strikkejakkene! Herlig mønster på den blå!

  God helg! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 5. For noen funn!!!
  Jeg har heller aldri sett et sånt mønster på en kofte-halslinning. Her må det ha vært påvirkning utenfra, eller en veldig dyktig strikkerske som sto bak, kanskje. (Men hun hadde i hvert fall ikke lært trickset på Ravelry eller utube!).

  Takk for fin kommentar inne på bloggen min! Og ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 6. hvordan kan jeg få kjøpt mønster til den blå hvite strikke jakka???

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Jeg vet faktisk ikke om det er mulig å få tak på dette mønsteret. Kanskje de vet noe om det på Husfliden på Hamar.
   Jakken er jo veldig spesiell med de annerledes kantene.
   //Wenche

   Slett
  2. er det mulig og få kjøpt jakka ??

   Slett
  3. Nei dessverre, jeg vil nok ha den selv ;-)

   Slett
 7. er det mulig å kjøpe strikke mønster til denna strikke jakka???

  SvarSlett