torsdag 8. mars 2012

Så søtt, så søtt...

Det hører til sjeldenheten at jeg strikker klær til småfolk. For tiden strikker jeg egentlig på en genser til gemalen - i størrelse stor og lang, veeeldig stooor og laaang... Det går litt tregt syns jeg og jeg må gjøre noen krumsprang for at den skal passe ham. Altså tar jeg små sidesprang innimellom, faktisk nesten hele tiden ;)
Nå har jeg da gått til den andre ytterligheten - fra XL til XS. Denne søte lille kjolen er i en størrelse som skal passe en 3 måneder gammel baby. Åhhhhh hellandussen så søtt! Og så koselig. Det er til babyentilsøsterentilkjærestentildatterenmin (skjønte du den?) som har fått sin først lille. Og helt siden hun ble født for snart 2 måneder siden har jeg hatt strikkebabytøyspreng i fingrene og hodet. Nå når jeg koser meg med dette knøttlille strikketøyet kan jeg ikke skjønne hvordan jeg har klart å holde igjen så lenge!?
Inspirasjon til nettopp denne kjolen fikk jeg av Irene som har strikket den i hvitt. Mønsteret er Magda, designet av Tora Frøseth. Hun har en egen spesiell stil på sine design - annerledes, enkelt og tidløst.
Hun skriver detaljerte oppskrifter og presenterer oss strikkere for en litt annerledes strikketerminologi. Hun fornorsker mange av de forkortelser vi kan finne i amerikanske strikkeoppskrifter. Ta f.eks. den amerikanske forkortelsen ssk = slip slip knit. I norske mønster har man tradisjonelt strikket 2 vridd sammen i stedet for, men det blir ikke det samme. Tora Frøseth å andre siden er så spenstig at hun da bruker forkortelsen ffr =flytt flytt rett = flytt to masker over på høyre p som om du skulle strikke dem r, strikk så de to m vridd sammen (avskrift fra mønsteret ).
Og så har jeg lyst å tipse om noe jeg selv syns er veldig smart ;)
Jeg bruker cocktail-pinner i plast når jeg skal montere strikketøy. De er lange, litt myke og helt passe spisse. Med andre ord helt perfekte for dette formål. Jeg har satt noen i kjolen på bildet, bare for å vise....denne kjolen krever jo ikke noen montering fordi den er strikket rundt, ovenifra og ned.
Ha en fin dag. Og til alle medsøstre har jeg lyst å gratulere med dagen i dag; Kvinnedagen, den 8 Mars. Hurra for alle jenter! Og takk for at jeg bor i et land der det er greit å være kvinne :)

8 kommentarer:

 1. dette ser ut til å bli en fin kjole. Så fint å se en blå kjole. Jeg synes det er flott når ikke alt blir sukkerrosa;)

  SvarSlett
 2. Den blir nydelig .. spar godt på oppskriften er du snill .. plutselig har jeg bruk for akkurat den :-) Takk for tips .. du er et oppkomme av gode ideer ... og gratulerer med dagen ... ja, vi er nok heldige som bor i Norge, men jeg har nå lurt litt på om jeg ikke skal gå et aldri så lite "demonstrasjonstog" i stua allikevel :-)Ha en vakker dag .. Klem

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Åh, den lilla blåa blir sååå fin !!!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med dagen til deg også.... :O)

  Kjolen blir kjempelekker..., har kjøpt mønsteret jeg også, har planer om å strikke den til min datter på 8 åår. Liker veldig godt oppskriften til Frøseth jeg også, og holder på med min andre "kjole til lillesøster". Jeg også strikker til en liten jente, størrelse 6 mnd... Lite og nusselig!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 6. Heia! Jeg har sittet her og kosa meg enormt over alt det vakre du har laget. Vottene dine er bare helt nydelig :) Beste hilsen Ann-Elin ;)

  SvarSlett
 7. Nydelig kjole! Vakker blåfarge. Kan jeg spørre hvilket garn du har brukt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk =)
   Den er strikket med Hjerte fra Hillesvåg ullvarefabrikk: http://www.ull.no/produktkategori/garn/ullgarn/hjerte-sw-12-4/

   Slett