tirsdag 8. mai 2012

Heklede små kulerunde knapper

På den nye toppen min, Odd Molly Wannabe'n, har jeg heklede små kulerunde knapper bak. Jeg har aldri heklet knapper før, men det blir nok ikke siste gangen. Det er jo faktisk utrolig greit. Og tenk på tiden man sparer ved å slippe lete etter knapper! Jeg søkte på Internet etter en beskrivelse på hvordan man gjør det, men fant ingen som passet. Så jeg prøvde meg frem og det tok ikke lange tiden - de er jo så små ;)
Slik gjorde jeg:
 • Bruk en heklenål som er litt liten til garnet du bruker. Det er for at knappen skal bli litt "fast i fisken" (tenk om man kunne gjøre det samme på seg selv, hi-hi ;).
 • Begynn med en magisk ring (youtube-video) og hekle 6 fm rundt denne (alternativt kan du hekle 2 lm og hekle 5 fm i den første lm).
 • Neste omg: 2 fm i hver fm =12 fm.
 • Neste omg: 1 fm i hver av de 12 fm.
 • Mål opp ca 20 cm garnende og ryk av garnet.
 • Tråkle gjennom ytterste maskeledd på m i siste omg og snurp sammen til en liten kule. Det kan være hensiktsmessig å fylle «kulen» med noe før den snurpes sammen, f.eks. tulle sammen litt garn, bruk gjerne trådenden fra oplegget - da slipper å feste denne i samme slengen.
 • Sy noen sting på undersiden, slik at «snurpingen» ikke sklir opp. 
 • Sy fast knappen der den skal være.
Det var det!
Ha en fin dag :)

14 kommentarer:

 1. Imponerende å hekle sine egne knapper! fantastisk

  SvarSlett
 2. Åååå så nydelig topp !!! Og flotte knapper ! De var lekre !

  Takker og lagrer oppskriften.

  SvarSlett
 3. Oj, toppen ble knallfin!!!!! Du er så utrolig flink til å hekle på gefühlen!
  Fint med heklede knapper! Da jeg var liten, heklet moren min en jakke til meg med heklede knapper, men det var små plastknapper som hun heklet rundt. Da ble de nok litt større enn dine (men fortsatt ganske små). Den metode ser smartere ut.

  Jeg lurer forresten alltid på hvem det er som sitter og håndhekler topper og jakker for Odd Molly - så de fortsatt kan selge det til greie priser?? Forhåpentligvis ikke noen underbetalte barn i Østen...

  Ha en finfin dag!

  SvarSlett
 4. DIN metode - skulle det jo stå da... :-)

  SvarSlett
 5. Takk for tipset, Wenche! Og for en fantastisk nydelig topp du har laget! Vi får bare krysse fingrene for en varm sommer :-)

  SvarSlett
 6. ...kan du vara snäll och göra 10 st till mitt linne:)) Näe, jag skojar bara. Men dom är helt fantastiska och kanske jag gör till nästa linne...

  SvarSlett
 7. Hei Wenche!
  Så innmari fint, og kjempesmart, så slipper man å lete etter knapper! Tusen takk for oppskriften - den skal jeg spare på!

  Ønsker deg en flott uke!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 8. Kjempesøt topp!! også så fine knapper du har heklet - det var jo kjempesmart, matcher utrolig bra også!! Takk for flott tips :-)
  (men jeg likte godt ullblomsten din også jeg da - ull er gull :-)

  SvarSlett
 9. Hei på deg Wenche ... Nå har jeg vist alle i syklubben den fantastisk flotte toppen din ... vi er SÅ imponert. Alle ga seg helt over hvor fantastisk flink du er. håper du snart får luftet den :-)Klem fra alle oss :-)

  SvarSlett
 10. Takk alle :)

  Anne F: Så snille og hyggelige syklubbdamer da ;) I dag lufter jeg den nye ulljakken min, det passer bedre med temperaturen i dag. Bomullstoppen må jeg spare til varmere dager.

  SvarSlett
 11. Supert tips. Tusen takk! Det kommer jeg helt sikkert til å bruke.

  SvarSlett
 12. Akkurat sånne knapper jeg var på jakt etter ! Takk for fremgangsmåten :)

  SvarSlett