fredag 8. juni 2012

Prøveklut

Noen ganger når jeg skal i gang med et nytt prosjekt blir jeg fryktelig usikker på hvilket garn jeg skal velge. Jeg har litt å velge blandt, for å si det rett ut. Jeg er nok ikke den eneste som har erfart at garn med samme garntykkelse kan bli helt forskjellig bl.a. avhengig av hvor blankt/matt det er, hvilken teknikk og mønster/struktur man velger, hvordan garnet er spunnet, osv. Men jeg har også funnet ut at når det kommer til hekling vil det ikke alltid gjøre så stort utslag på masketettheten hvis man velger et garn som er ganske forskjellig i tykkelsen. Se på denne prøvekluten:
Som du ser er den ganske "rett i kantene" til tross for at det er heklet med ganske forskjellige garner. Her har jeg brukt 5 forskjellige garn. Garn og løpelengde pr 50 g, ovenfra og ned er:
 • HP Lima, 38% lin / 31% bomull / 31% viscose - 204 m
 • Sandnes Mandarin Petit, 100% bomull - 180 m
 • Drops Safran, 100% bomull - 160 m - prøveklutens tykkeste garn
 • Solberg Fiol (mercerisert), 100% bomull- 169 m
 • Solberg 12/4 (ikke mercerisert), 100% bomull- 252,5 m - prøveklutens tynneste garn
Hvorfor gjør jeg dette? Jo, jeg fikk tips om en fin heklet topp (på forsiden i et blad) fra en hyggelig dame. Hun skrev om det i kommentarfeltet til mitt forrige innlegg. Jeg ble nyskjerring.....og lå i startgropen på utgivelsesdatoen for den nye utgaven av bladet Kreativ Strik. Her hvor jeg bor selger de det samme bladet i svensk utgave og da heter det Kreativ Stickning.....det tok en stund før jeg fant det ut (merkelig nok fordi det er jo bare noen bokstaver i forskjell)....men det gjør jo ingenting at det er på svensk; Jag pratar ju svenska för sjutton!! Hi, hi!

Dette er altså testing av garner fra garnlagret som kan egne seg til dette prosjektet. Dessuten er det Venninnnen som vil hekle denne toppen også. Og jeg prøver å finne et garn som hun kan kjøpe i "nærmiljøet". Hun må ha garnet fortere enn fy nemlig. En ferietur står for døren, og dette er prosjektet som skal være med i kofferten.

Så; Kjære Venninne...er det noe som faller i smak her? Selv velger jeg meg nok det øverste garnet, HP Lima. Det får vi ikke tak i her i området, dessuten er det på vei ut fra leverandøren. Er det ikke typisk at så gode garner bare "forsvinner"!? Og så synes jeg at Drops Safran ble litt vel kraftig, derfor ville jeg ikke valgt det til dette prosjektet.
Jeg har prøvd noen andre også, men de er ikke på denne prøvekluten.....

Nå er det en ny helg i anmarsj. Håper alle får en fin helg - med eller uten håndarbeid :)

3 kommentarer:

 1. Tror jeg prøver meg på Mandarin Petit jeg .. takk skal du ha, du er verdens snilleste engel. Forøvrig så la jeg merke til med en gang at det var det mønsteret du hadde prøvd deg på UTEN først å lese teksten ... begynner å bli en superhekler (allikevel godt å vite at mitt vandrende håndarbeidsleksikon ikke er langt unna på ferie). Løper ut og kjøper garn i morgen den dag :-) Klem

  SvarSlett
 2. Så spennede:-) Gjettet fort at venninen din er i slekt med meg (selv før hennes kommentar), det er visse ting som ligger i genen, thi-hi :-) Gleder meg til å se resultatene deres. Her skal kun armene på den blå jakken på plass i ermhulene:-) Ha en fin helg! Klem

  SvarSlett
 3. Anne og Lise: Godt observert av dere begge ;) Og angående garnet Anne; Mandarin Petit eller Solberg Fiol er bra. Men av de to tror faktisk tror jeg Fiol'n er det beste, den flyter ikke ut slik som petit'n kan tendere å gjøre.
  Og Lise....lykke til med jakken.

  SvarSlett