fredag 29. mars 2013

Strikket pikejakke fra gamle dager

Jeg er jo veldig glad i fine gamle strikkede jakker og gensere. Bestemoren min strikket mange av den slags mens hun levde. Hun hadde vært 101 år i år hvis hun fortsatt hadde vært blant oss.

Jeg tenker på henne ofte, mange mange ganger om dagen faktisk. Hun har vært og er fremdeles en stor inspirasjonskilde for meg når det gjelder håndarbeid, baking, matlaging og mye mer. Til og med skigåing har hun inspirert til. Hun var en skikkelig rakker til å gå på ski skjønner du. Tøff som få, stødig, seig og sterk - for et forebilde! Hun var litt streng og sta også. Noen ganger vær hun også litt sur og sint men det hadde jo vært rart ellers.

Men tilbake til strikkingen. Her er er bilde av en jakke hun strikket til tanten min da hun var liten pike. Jeg husker fra jeg var liten at den hang bak døren på hytta på fjellet og at jeg brukte den når jeg var der. I ettertid har jentene mine også brukt den flittig. Nå er den for liten til alle oss, så den ligger pent i skapet hjemme hos meg.
Jeg tror jeg har blogget om det tidligere men jeg finner det ikke igjen. Derfor tenkte jeg at det kan vel ikke skade å vise det igjen? Jeg er barnslig forelsket i disse fargene.

Blir du like inspirert som meg og har lyst å prøve deg på å strikke noe lignende en gang kanskje du kan ha nytte av dette diagrammet som jeg har laget.


4 kommentarer:

 1. Så morsomt å se gamle kofter som bestemoren din har strikket. Håper du har mer på lager :-)
  Er det greit at jeg pinner det til denne Pinterest-tavlen: http://pinterest.com/gittebettina/old-norwegian-knitting/

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har noen flere jakker etter bestemor. Jeg har bl.a. to setesdalskofter som er litt annerledes fordi de er gule. Jeg skal vise dem etterhvert.
   Det var veldig hyggelig av deg å spørre først om å pinne bildet og det må du gjerne gjøre, det er bare hyggelig :)

   Slett
 2. Så veldig fin! Og strikket på tynne pinner, ser det ut til.
  SYND at man ikke rekker å strikke alt det fine man ser og får lyst på!
  God påskehelg!

  SvarSlett
 3. Herlig jakke og deilige farger. Jeg er også glad i gamle kofter, men dessverre har jeg kvittet meg med de fleste opp gjennom årene :(
  Nå prøver jeg å se etter på Fretex, men har ikke hatt hellet med meg til nå.
  Fortsatt god påske til deg :)
  Anette

  SvarSlett