tirsdag 18. juni 2013

En garnskatt

Jeg har i mange år hatt litt garn etter min mormor. Det er nesten 5 nøster Perle-Krepp fra Sandnes Kamgarn Spinneri som jeg tror er kjøpt inn på slutten av 60-tallet. Et fantastisk garn som dessverre for lengst er gått ut av produksjon. Disse små nøstene har fått meg å føle at jeg har hatt en liten skatt liggende i skuffen - en garnskatt.
Jeg har tenkt og tenkt på hva jeg skal bruke denne skatten til men det er jo ikke lett med bare nesten 5 nøster og jeg har ikke villet bruke det «hva som helst». Nå tror jeg imidlertid jeg har funnet et egnet strikkeprosjekt. Det er en Anaïs, et design fra Kim Hargreaves hefte Misty.
Anaïs er en kort kortermet cardigan som forhåpentligvis kommer til å bli helt super å ha utenpå kjoler og tunikaer. Jeg hadde virkelig ikke lyst å strikke en prøvelapp så jeg la opp og strikket et erme først. Hvis det hadde vist seg att strikkefastheten var «helt på jordet» er det jo ikke så ergerlig å rekke opp et lite kort erme ;) Det gikk helt fint med strikkefastheten så jeg strikket rett og slett videre på neste erme. I skrivende stund er begge ermene ferdige og jeg har lagt opp til bolen. Jeg håper jeg har nok garn.

12 kommentarer:

 1. Ja du har en skatt ! Husker det godt.
  Er det ren ull ? Og hvor mange m pr. 10 cm ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja visst er det ren ull. Jeg tror det er ca 170m/50g og på ravelry er strikkefastheten oppgitt til 27m glattstrikk pr 10cm med pinner 3mm. Det står ikke noe på banderollen men jeg tror det stemmer veldig bra.

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Anais er en så koselig modell. Også likte jeg godt å strikke mønsteret. Håper garnet holder. Fargen var i alle fall lekker. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg gleder meg til å se den ferdig.jeg tror garnet holder men jeg må skyndte meg å strikke så jeg får svar snart ;)

   Slett
 4. Jeg husker dette garnet. Strikket en lyseblå genser til meg selv i sin tid. Synd dette garnet forsvant. Det var så fast og fint.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig synd. Det beste for min del er at det ikke nupper på meg. Jeg er en av de som alltid får nupper på strikkeplaggene mine. Ikke spør meg hvorfor men slik er det....

   Slett
 5. Ååå så artig ! Jeg liker slike gamle garnsorter. Har tenkt mange ganger at jeg burde tatt vare på banderollene og litt av garnet, for antikvitetens del. Hihi..
  Takk for opplysningen !

  SvarSlett
 6. Fantastisk. Jeg har også noen slike nøster etter mamma, og noen triplex... Klarer ikke helt å bestemme meg for hva de skal bli.

  Så bra at dine nøster nå får bli noe fint. Fin jakke du har valgt.

  Bente

  SvarSlett
 7. Så glad som mormor skulle ha blitt, dette var favorittgarnet hennes. Gleder meg til å se resultatet.

  Morilua

  SvarSlett
 8. For en koselig skatt :) Mener jeg har strikket flere ting av dette garnet i min ungdom :)
  Skal bli spennende å se når plagget er ferdig. Lykke til!
  Anette

  SvarSlett
 9. Så herlig! Mønsteret ser nydelig ut. Gleder meg til å se den ferdig : )

  SvarSlett