mandag 7. oktober 2013

Jakten på den riktige gulfargen

Som jeg skrev i forrige innlegg så har jeg kjøpt meg et gult skjørt. Jeg har lyst på litt tilbehør som matcher det flotte skjørtet. Jeg tenker bl.a. skjerf/sjal, pulsvanter, lue etc.
Vi var på hytta i helgen og før vi dro røsket jeg med litt garn fra garnlagret som nesten er den fargen jeg egentlig ønsker, bare litt mørkere. Det går helt fint til skjørtet, men nå som jeg er ferdig med både pulsvarmere og lue fortsetter jakten på «riktige» gulfargen.
Jeg har strikket i messinggult Huldra Kamgarn 8,5/2 (425 m pr. 100 g) fra Hillesvåg Ullvarefabrikk.
Pulsvantene er strikket i enkelt garn med pinner 2,5 mm.
Til luen la jeg garnet dobbelt og strikket med pinner 3,5 mm noe som funket veldig bra med det garnet. Luen ble veldig elastisk, myk og passe tykk.
Oppskriften er eget «hitte-på-mønster» som ble til mens jeg strikket. Jeg hadde først tenkt strikke helt enkle pulsvarmere med 2x2 vrangbord men det ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Det er jeg glad for fordi jeg synes dette ble veldig bra.
Sylvia med bloggen KANEL & SUKKER tipset meg om at det finnes en fin gul i Mitu Alpakka. Jeg må sjekke det ut. Dessuten tror jeg kanskje det finnes en i Drops Alpakka som kan gå men man må se det i virkelige livet og i dagslys før man kan avgjøre om fargen er riktig.

6 kommentarer:

 1. Nydelig sett! Liker fargen veldig godt - og så fint mønster du har laget! :-)

  SvarSlett
 2. Skikkelig flott sett i fin farge:))

  SvarSlett
 3. Flott strukturmønster du fant på, da!

  SvarSlett
 4. Et kjempelekkert sett du har strikket. I en flott gulfarge. Jeg liker også gult.
  Og nå har STERK fra DSA kommet med en herlig gulfarge også, som jeg sikler voldsomt på. Det var vanskelig å dytte de inn i hylla på jobb i dag, for egentlig ville jeg ta dem med meg hjem.
  Lykke til med letingen etter den perfekte gule, Wenche.

  SvarSlett
 5. Disse var skikkelig fine! Flott strukturmønster!
  Dette med gulfarger er ikke lett. Heldigvis er gult skikkelig in i år, og mange garnleverandører har fått fine gulfarger inn i sortimentet. Den okergule Mitu-en har jeg selv, den er veldig fin! (Men betydelig tykkere enn garnet du har brukt her da). Peer Gynt har også fått en flott gul. Og Finull har jo en hel drøss å velge i. Gøy at gult kommer tilbake!

  SvarSlett
 6. Dette ble et nydelig sett. Vakker gulfarge. Flinka.
  Klem

  SvarSlett