søndag 31. august 2014

Farvel sommer - velkommen høst!

I dag er det 31. august. Siden juni, juli og august er sommermåneder, er dagen i dag den siste sommerdagen. Jeg synes det er så flott med variasjonene i årstidene. Jeg tror jeg er like glad i alle fire årstider, jeg. Vi har vært heldige med sommerværet men jeg synes i grunnen at det tok brått slutt.
Jeg tror jeg er godt rustet for høsten med mine to Vinterrosekofter.
De er strikket i forskjellige garntyper men det er eksakt samme strikkefasthet og de er veldig forskjellige i konsistensen. Den brune, som er strikket i Ask - Hifa 2, er mye mere «ullete» enn den andre om er strikket i Pickles Pure Wool.
Jeg liker Hifa Ask veldig godt. Jeg har strikket mange ting med det garnet og har ikke blitt skuffet hittil. Den lyngfargede koften føles lettere og tynnere og vil nok egne seg veldig godt som en «innendørskofte» som man ikke blir helt «kokvarm» i. Det er et veldig flott spill i den lyngrosa (lilla?) fargen, det kommer dessverre ikke helt frem på bildene. Fargen heter Rødkløver. Da jeg var liten pleide jeg å tygge på rødkløverblomster. Jeg minnes smaken  når jeg ser på koften, litt som honning, Mmmmm.
Jeg har skrevet mønster, men det må teststrikkes før jeg publiserer det. Kunne du tenke deg å teststrikke? Gi meg i så fall et lite «pip» på wroald(kanelsnurr)gmail(punktum)com.

Noe annet som passer fint nå, og alltid ellers også, er vottestrikk. I morgen starter torirot's Septembermysterium, et vottemysterium. Det blir gøy! Det er både hyggelig og inspirerende når flere strikker det samme og man kan følge hverandres arbeid. Bli med du og da vel! Mer informasjon finner du her. Jeg har funnet frem garn og pinner og ligger klar i startgropen!

13 kommentarer:

 1. Denne er kommet på listen min :) Veldig fin

  SvarSlett
 2. Utrolig fine kofter, og veldig fine farger. Er glad i både brunt og lilla, og disse passet da godt sammen!
  Utsøkt arbeide Wenche☺
  -Anne-

  SvarSlett
  Svar
  1. Du og søsteren din kan jo strikke hver sin når mønsteret kommer ;)

   Slett
 3. Nydelig kofte og fallt pladask for lillafarven! Ha en riktig god høst!

  SvarSlett
 4. Dette er et nydelig koftemønster, Wenche! Jeg skal ikke melde meg som prøvestrikker denne gangen, men kan absolutt anbefale andre å prøve seg!

  SvarSlett
 5. To nydelege kofter med kvar sin personlegdom! Eg har dessverre ikkje tid til prøvestrikk no før snøen kjem, men eg driv og "restaurerer" fleire gamle kofter frå familieloftet, slik at eg kan bruke dei i alle fall!  SvarSlett
  Svar
  1. Restaurering av kofter er viktig arbeid :)

   Slett
 6. Ååå, så fine kofter!!!

  SvarSlett
 7. Lekre kofter, og flott fargespill i den lilla.

  SvarSlett
 8. Så nydelige kofter😊Mønsteret er en drøm😊Litt av en jobb å utarbeide dette, imponert over at det er mulig å få til noe så flott,moderne og samtidig nostalgisk😊Ønsker å strikke den brune kofta som julegave til meg selv i år. Er det noen mulighet å få kjøpt mønsteret,evt hvor kan det bestilles fra?Ser fram til å høre fra deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint å strikke julegave til seg selv :-) Mønsteret er straks ferdig. Du må vente enda en uke eller to så kommer det for salg her på bloggen og på Ravelry, så følg med.

   Slett