fredag 29. august 2014

Noe å skjule?

Nja - skjule og skjule - jeg har ikke noen store hemmeligheter på lur. Dette er som vanlig noe garnrelatert. Men det er noe som kan og kanskje bør skjules - nemlig klippekanter på strikkejakker.

Nå er vinterrosekoften#2 min ferdigstrikket og vasket. Det blir spennende å se hvordan garnet Pickles Pure Wool, som jeg prøver for første gang, blir når det tørker. Jeg gleder meg :-)

Koften er strikket rundt og klippet opp. Og ja, jeg vet at det ikke er helt nødvendig å sy med maskin når man skal klippe opp noe som er strikket i ren ull som ikke er superwashbehandlet. Jeg gjør det som regel likevel fordi jeg synes det føles veldig trygt og godt å gjøre det. Dessuten har jeg symaskinen lett tilgjengelig så det er fort gjort å sy noen sømmer.

Og så, når man har klippet opp og knappekantene er strikket, lurer man kanskje på hvordan man skal skjule klippekantene og maskinsømmen :-| Det finnes mange fine og fiffige løsninger på dette.

På den forrige koften som er lik, sydde jeg bånd over klippekantene på innsiden av koften. Det blir veldig fint. Det kunne jeg ha gjort nå også men jeg hadde lyst å prøve ut noe annet denne gangen.
Jeg var inne på tanken om å strikke et belegg men så kom jeg på at jeg skulle prøve å hekle over kanten med litt lange masker. Jeg så for meg at det skulle bli litt som knapphullsting.
Jeg heklet med heklenål 2,5 mm: [1 fastmaske, 1 luftmaske], med nedtak i annenhver omg i klippekanten. Så sydde jeg ned kanten med en myk og fin silketråd. Jeg vet ikke helt om det ble så fint som jeg hadde forestilt meg...
...men det får duge...og nå har jeg dessuten fått prøvd det ut ;-)

I morgen skal jeg på knappjakt!

God Helg :-)

3 kommentarer:

 1. Jeg synes at resultatet ble veldig bra. Har aldri prøvd å hekle en kant for å skjule en sårkant, men nå vet jeg at dette kan fungere :) Visste faktisk heller ikke at en ikke trenger å sy ren ull når en klipper opp. Men tror aldri at jeg vil våge å la vær..
  Ønsker deg en fin helg!
  Hilsen fra Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Man trenger ikke å sy på maskin fordi fibrene i ullen "haker" seg litt i hverandre og holdes på plass. Men kantene blir litt sårbare og må ordnes med. Det finnes mange måter og gjøre det på. Se f.eks. her. Det er også flere nteressante lenker i det innlegget. Og her er det også mye bra :)

   Slett
 2. Det ble jo flott, god idé! Ha en fin strikke kveld hos deg!

  SvarSlett